Güneydoğu çiftçisinin Avrupa gezisi

Güneydoğu çiftçisinin Avrupa gezisi -GAP TEYAP projesi kapsamında Almanya, Polonya ve Çek Cumhuriyetindeki örnek tesisler ziyaret edildi


ŞANLIURFA (A.A) - Güneydoğu illerinden bir grup çiftçi, Almanya, Polonya ve Çek Cumhuriyetindeki "İyi tarım uygulama" alanlarını inceledi.
     GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP TEYAP) kapsamında çiftçilere yönelik Almanya, Polonya ve Çek Cumhuriyetine bir hafta süren gezi düzenlendi.
     İhracat şansı ürün yetiştiren 25 çiftçinin ve kamu kurumlarındaki teknik elemanların katıldığı gezide, Köln ve Pragdaki "İyi tarım uygulama" alanlarının bulunduğu işletmeler ziyaret edildi.
     Üreticilerin Avrupadaki örnek tesisleri yerinde gördüğü belirtilen açıklamada, "Bölge çiftçimiz, toprağı ve suyun daha verimli kullanılabileceğini gördü. Ayrıca, kimyasal maddelerden uzak üretimin de mümkün olduğu gözlendi. Ziyarette, iyi tarım uygulamalarında Türkiyenin örnek aldığı Polonya ve Almanyadaki tesislerdeki teknoloji incelendi. Bireysel üretimden ziyade daha çok organize üretime ilişkin izlenimler edinildi" değerlendirmesinde bulunuldu.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Güneydoğu çiftçisinin Avrupa gezisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER