Güneysuda konferans düzenlendi

Güneysuda konferans düzenlendi


RİZE (A.A) - Güneysuda, Kanuni Sultan Süleyman Dönemi Topkapı Sarayı ve Harem konulu konferans gerçekleştirildi.
     Güneysu Kaymakamlığı ve Güneysu Belediyesinin öncülüğünde başlatılan ve Eğitim Gelişim Platformu tarafından yürütülen, Ailem Mutlu, Türkiyem Umutlu proje kapsamında, Kanuni Sultan Süleyman Dönemi Topkapı Sarayı ve Harem konulu konferans organize edildi.
     Güneysu Öğretmenevinde düzenlenen ve tarihçi yazar Talha Uğurluelin konuşmacı olarak katıldığı konferansı, Rize Valisi Nurullah Çakır, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Ahmet Minder, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Halil Pehlivan, Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak ve davetliler izledi.
     Uğurluel, Kanuni Sultan Süleyman döneminin bilinmeyen ve yanlış bilinenlerine ilişkin sunum yaparak, şunları kaydetti:
     Tarih, tarihi romanlar yerine hatıratlardan öğrenilmeli. Barbaros Hayrettin Paşanın hatıratlarının okunması gerekli. Televizyonda yayınlanan dizide, Barbaros Hayrettin Paşa yüzü boyalı Avrupalı bir korsan tipinde gösteriliyor. Halbuki onun, Kanuni için savaşmaya başladığı zamanlarda saçı sakalı ağarmış biri olduğu hatıratlarında ifade ediliyor. Avrupalılar atalarımıza ait heykelleri bir çok müze ve sarayda koruyor, biz ise onların popçu ve topçularının resimlerini odalarımıza asıyoruz.
     Kaymakam Çiçek, Uğurluele plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Mustafa Nezif Karslı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Güneysuda konferans düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER