Atık lastikler, leylek saksıya dönüşüyor

Atık lastikler, leylek saksıya dönüşüyor -Mersinde merkez Toroslar Belediyesi tarafından başlatılan çalışma kapsamında kullanılmayan araç lastikleri caddeleri saksı olarak süslüyor


MERSİN (A.A) - Merkez Toroslar Belediyesi tarafından başlatılan çalışma kapsamında, leylek şeklinde saksılara dönüştürülen atık araç lastikleri caddeleri süslüyor.
     Daha önce atık pet şişeleri saksıya dönüştürerek caddeleri süsleyen Toroslar Belediyesi, bu kez kullanılmayan araç lastiklerinden yapılan saksıları havuzlar, kavşaklar ve parklara yerleştirdi.
     Belediye tarafından başlatılan proje kapsamında toplanan eski lastikler, birtakım aşamalardan geçirilerek, leylek şeklindeki saksılara dönüştürülüyor. Daha sonra içi toprakla doldurulup, etrafına belediyenin çıkartmaları yapıştırılan saksılara, belediye serasında yetiştirilen hercai ve menekşeler ekiliyor. Farklı renklerle boyanan lastik saksılar daha sonra havuzlara, caddelere, parklara yerleştiriliyor.
     Proje kapsamında vatandaşlar tarafından belediye imalathanesine getirilen atık lastikler de ücretsiz olarak leylek şeklinde saksılara dönüştürülerek vatandaşa geri veriliyor.
     Belediye Başkanı Hamit Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu uygulamayla geri dönüşüme katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
     Geri dönüşüm projeleriyle doğayı kirleten, ekolojik dengeye zarar veren ve gelecek nesilleri sıkıntıya sokabilecek materyalleri yeniden kullanıma kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Tuna, Bu tarz çalışmaları seçimler için değil, gelecek nesilleri düşündüğümüz için yapıyoruz. Özellikle araba lastiklerinin geri dönüşümüyle ilgili hazırladığımız Lastiği Getir Leyleği Götür projesiyle, atık araba lastiklerini, leylek şeklinde saksılara dönüştürerek güzel görüntüler oluşturmaya çalışıyoruz dedi.
    
     -Atık yağ getirene ayçiçek yağı hediye-
    
     Geri dönüşüm konusunda yeni bir çalışma daha başlattıklarını bildiren Tuna, şunları kaydetti:
     Yağ atıklarını belediye olarak biriktirmeye başladık. Bugünden itibaren 5 litre kullanılmış kızartmalık yağ getirene 1 litre ayçiçek yağı vermeye başlıyoruz. 1 litre atık yağ 1 milyon metreküp suyu kullanılmaz hale getirebiliyor. Onun da önüne geçebilmek için böyle bir proje başlattık. Geri dönüşüm için alınan yağlar, sabun fabrikalarına verilecek. Atık yağları sabun fabrikalarına vererek geri dönüştürülmesine katkı sağlamaya çalışacağız.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Atık lastikler, leylek saksıya dönüşüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER