Gurbetçilerin yurda girişleri sürüyor

Gurbetçilerin yurda girişleri sürüyor -Bulgaristan gümrüğünün küçüklüğü nedeniyle yurda girişlerde yoğunluk yaşayan gurbetçiler beklemekten şikayetçi


EDİRNE (A.A) - İzinlerini Türkiyede geçirmek için sıla yoluna düşen gurbetçiler, en çok beklemekten şikayetçi.
     Yoğun olarak kullandıkları Kapıkule Sınır Kapısına gelen gurbetçiler, Bulgaristanın hem yollarının bozukluğundan hem de Bulgaristan gümrüğünde çok fazla beklediklerini öne sürerek durumu zaman zaman korna çalarak protesto ediyorlar.
     Hollandadan tatilini memleketi Yozgatta geçireceğini belirten gurbetçi Gazi Tanrıverdi, Bulgaristanda yol yapım çalışmaları nedeniyle hem Bulgaristandaki seyahatlerinin iyi geçmediğini hem de Bulgaristan sınır kapısında çok beklediklerini öne sürdü.
     Afyonkarahisarlı Ramazan Çevik de Bulgaristanın bir an önce sınır kapısının kapasitesini artırması gerektiğini ifade ederek, Bulgaristanda yollar bozuk bir de üstüne gümrükte bekletiyorlar. Polisleri yardımcı olmuyor, sırada bekletiyorlar. Bu çileler artık bitmeli diye konuştu.
    
     -Beklemeler veri girişinden kaynaklı-
    
     Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın da yaptığı açıklamada, gurbetçi sezonu nedeniyle peronların yanı sıra kırmızı hat adını verdikleri bir bölümde açarak gurbetçileri mağdur etmemek için çalıştıklarını söyledi.
     Vatandaşların bekledikleri hızda Türkiyeye giremediklerini ifade eden Yalçın, Bu bizim muayenemizden değil, pasaport ve araç kayıt sisteminden kaynaklanıyor. Bizim klasik gümrük muayenemiz 15-30 saniye arasında sürüyor. Bizde gurbetçilerimizin bir an önce yurda girmesini istiyoruz ama bilgileri kayıt altına almamız gerekiyor.
     Yalçın, hafta sonu 8 binin üzerinde aracın yurda giriş yaptığını kaydetti.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç
<< Önceki Haber Gurbetçilerin yurda girişleri sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER