Güreş

Güreş -Fethiye ilçesine bağlı Kadıköy beldesindeki "20nci Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri"nde İsmail Balaban, başpehlivan oldu


MUĞLA (A.A) - Fethiye ilçesine bağlı Kadıköy beldesinde bu yıl 20ncisi düzenlenen "Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri"nde başpehlivanlığı, İsmail Balaban kazandı.
     Kadıköy Belediyesinin organize ettiği güreşlerde, 12 kategoride 20si başpehlivan yaklaşık 400 güreşçi mücadele etti.
     Başpehlivanlık için İsmail Balaban ile Sermet Bulut karşılaştı. Çekişmeli geçen müsabakayı kazanan Balaban, "başpehlivan" oldu.
     Açık artırmada 110 bin lira taahhüt eden iş adamı Ümit Balcı da güreş ağası unvanını eline geçirdi.
     Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat, güreşler sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyona gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını söyledi.
     Sorunsuz bir şekilde güreşleri tamamladıklarını belirten Ayat, "Güreşleri 10 bin civarında seyirci izledi. Pehlivanlarımız hakkıyla güreş tutarak haklarıyla da derece elde etti" dedi.
     Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katılacak Balabana başarılar dileyen Ayat, organizasyonda elde ettikleri gelirle Kadıköy Çok Programlı Lisesine ek bina yaptıracaklarını sözlerine ekledi.
     Balaban ise bu yıl ilk kez başpehlivanlık için güreştiğini ve final maçının çok zorlu geçtiğini anlattı.
     Çok güçlü sporcularla karşılaştığına dikkati çeken Balaban, Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde derece almayı hedeflediğini ifade etti.
    
     Muhabir: Utku Uçrak / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Sedat Gök

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER