Güroymakta eğitim yatırımları

Güroymakta eğitim yatırımları


BİTLİS (A.A) - Güroymak Milli Eğitim Müdürü Tahsin Müjdeci, bu yıl ilçede 3 okul okulun tamamlanarak, eğitim öğretime açıldığını söyledi.
     Müjdeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim yatırımları ve fiziki ortamların iyileştirilmesi anlamında, ilçenin iyi mesafe kat ettiğini bildirdi.
     İlçede 3 anaokulu inşaatının devam ettiğini ifade eden Müjdeci, Bunlar önümüzdeki yıl tamamlanacak. Eğitim yatırımları ve fiziki ortamların iyileştirilmesi anlamında, Güroymak iyi bir mesafe kat etti. Orta öğretimde bina yetersizliğimiz var. Bundan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bilgisi var. Önümüzdeki yıl 2 lise binası yapılırsa rahatlayacağız. Bunun çözüleceğine inanıyorum dedi.
     SODES projelerinin de devam ettiğini ve ilçedeki etüt merkezinin bu kapsamda açıldığını belirten Müjdeci, öğrencilerin okulun dışındaki zamanlarını bu merkezde değerlendirdiğini kaydetti.
     Müjdeci, Öğrenciler, konu tamamlama, test çözme, deneme sınavlarıyla daha bilgili ve birikimli oluyor. Bu ilköğretimlerde 7. 8., liselerdeyse son sınıf öğrencilerine yönelik bir proje. Bundan başarılı sonuçlar alıyoruz diye konuştu.
     Taşımalı eğitimle, orta öğretimde 530 öğrenci taşıdıklarını bildiren Müjdeci, ilköğretimde taşınan öğrenci sayısının daha az olduğunu ifade etti.
     Müjdeci, şöyle konuştu:
     Pansiyon sıkıntısından dolayı, orta öğretim öğrencilerine ağırlık verdik. Velilerde taşımalı eğitim yapılmasını istiyordu. Taşımayı sıkıntısız şekilde yürütüyoruz. Güroymak bir yükselme trendine girdi. Eğitim kalitemiz de yükseliyor. Artık öğrencilerimiz güzel liselere ve üniversitelere yerleşiyor.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Güroymakta eğitim yatırımları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER