Güvenlik görevlilerine sertifika

Güvenlik görevlilerine sertifika


BARTIN (A.A) - Bartında terör, toplumsal olay, bomba ve patlayıcı madde eğitimi alan 87 güvenlik görevlisine, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
     Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ile İçişleri Bakanlığı arasında 2010 yılında güvenli ve sağlıklı üniversite konusunda bir protokol imzalandığını anımsattı.
     Protokol gereği, eğitim öğretim yılının başlamasından önce Vali başkanlığında yapılan toplantıda, Bartın Üniversitesinde ve Kredi ve Yurtlar Kurumundaki özel güvenlik görevlilerini terör, toplumsal olay, bomba ve patlayıcı maddeler konusunda eğitim verilmesini kararlaştırdıklarını ifade eden Altınok, şöyle konuştu:
     Bartın Üniversitesi ve Kredi ve Yurtlar Kurumu Bartın Yurt Müdürlüğünde görev yapan özel güvenlik görevlilerine yönelik müdürlüğümüz personeli tarafından 3 gün süreyle 4 farklı konuda eğitim semineri verildi. Semineri düzenlerken çıkış noktamız sorumlu fert, güvenli kent sloganıydı. Herkes kendi üzerine düşen sorumluluğu yaptığı takdirde daha yaşanır, güvenli, huzurlu bir üniversite ve kent karşımıza çıksın.
    
     -Güvenlik görevlisi olarak üniversitemizin aynasısınız
    
     Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan da, eğitimin güvenlik görevlilerinin uygulama safhasında karşılaşacakları sorunların üstesinden gelmeleri ve daha iyi yetişmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlendiğini ifade etti.
     Güvenlik görevlilerinin yaptıkları işin önemli olduğuna dikkat çeken Kaplan, şunları kaydetti:
     Kimseye taraflı davranmayın. Her insan bizim için korunmaya ve güvenliği sağlanmaya ve eşit şartlarda davranmaya layık bir varlıktır. Burada hiç kimsenin, hiç birimizin ayırım yapmaya hakkı yoktur. Bu bakımdan siz üniversitenin girişinde güvenlik görevlisi olarak üniversitemizin aynasısınız. Dışarıdan gelen insanlar ilk izlenimlerini sizden alacaklardır. Sizin davranışınız üniversitemizin çalışanları hakkında onlara bir fikir verecek. Sizin davranışlarınız iyi ya da kötü üniversiteye mal edilecektir. Nezaketin açamayacağı kapı yoktur. 40 yıllık bir hoca olarak bunu söylüyorum. Nezaketten insan anlıyor, kuş da anlıyor, böcek de. Bu bakımdan üniversitede çalışıyor olmanın ağırlığı ile davranacaksınız ve insanlara ona göre hitap edeceksiniz
     Törende Kaplan, Altınok ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mete Gündoğan, Prof. Dr. Azize Toper Kaygın ile üniversite dekan ve öğretim üyeleri tarafından 87 güvenlik görevlisine sertifikaları takdim edildi.
    
     -Bartında 3 bin 507 su abonesi akıllı sayaç kullanıyor-
    
     Bartında 3 bin 507 su abonesinin akıllı sayaç kullandığı bildirildi.
     Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yaptığı yazılı açıklamada, 46 bin 170 su abonesi bulunan kentte, 2011 yılından itibaren mesken ve işletmelere akıllı sayaç monte edilmeye başlandığını hatırlattı.
     Akıllı sayaç kullanan vatandaşların sayaçlarına önceden yükleme yaparak suyu hem tasarruflu, hem de bütçelerini sarsmayacak şekilde kullandığını ifade eden Akın, kentte 3 bin 507 su abonesinin bulunduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Güvenlik görevlilerine sertifika Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER