Habur Sınır Kapısında giriş çıkışlar yüzde

Habur Sınır Kapısında giriş çıkışlar yüzde 14 arttı -İpekyolu Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürü Eken: Habur, Türkiyedeki kara kapılarının iş yükü oranının yüzde 38ini karşılıyor


ŞIRNAK (A.A) - Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısından geçen yıl 1 milyon 673 bin araç giriş ve çıkış yaptı. Sınır kapısında araç giriş çıkışlarının bir önceki yıla göre yüzde 14 arttığı bildirildi.
     İpekyolu Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 1 Ocak-31 Aralık 2012 tarihleri arasında Habur Sınır Kapısından 829 bin araç giriş yaparken, 844 bin aracın ise çıkış yaptığı belirlendi. Kapıdan giriş çıkış yapan araçların 1 milyon 286 bininin büyük araç olduğu, giriş çıkış yapan otobüs sayısının ise önceki yıla oranla yüzde 100 artarak 13 bin 757 olduğu kaydedildi.
     Öte yandan geçen yıl Habur Sınır Kapısı üzerinden yurda 1 milyon 387 bin 628 yolcu giriş yaparken, 1 milyon 405 bin 592 yolcu ise çıkış yaptı.
     İpekyolu Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürü Hasan Eken, gazetecilere yaptığı açıklamada, son bir yıl içerisinde Habur Sınır Kapısından 1 milyon 673 bin araç ile 2 milyon 793 bin 220 yolcunun giriş çıkış yaptığını söyledi.
     Giriş ve çıkışlarda 12si büyük araç, 2si küçük araç olmak üzere toplam 24 peronun 24 saat boyunca hizmet verdiğini belirten Eken, Habur işlerliği bakımından Türkiyedeki kara kapılarının iş yükü oranı olarak yüzde 38ini karşılıyor. Habur Sınır Kapısı bu yönü ile Türkiyede bulunan 14 sınır kapısına bedeldir dedi.
     Sınır kapısında geçmiş yıllara oranla giriş ve çıkışların yüzde 14 civarında arttığını kaydeden Eken, gümrük işlemlerinde gecikme veya aksama gibi bir durumun olmadığını, araçların, önemli bir durum yaşanmadığı takdirde 10 dakikada giriş çıkış işlemlerinin sonlandığını söyledi.
     Eken, ayrıca yeni atanan personelle sınır kapısında personel sıkıntısının kalmadığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Habur Sınır Kapısında giriş çıkışlar yüzde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER