Hacı adaylarına hac eğitimi verilmeye başlandı

Hacı adaylarına hac eğitimi verilmeye başlandı


SAMSUN (A.A) - Havza Müftülüğü tarafından Hacca gidecek olan hacı adaylarına yönelik uygulamalı olarak hac eğitimleri verilmeye başlandı.
     Havza Kevser Camisinde İlçe Müftüsü Lütfi Kocatürk tarafından verilen eğitimde Havza ve Ladik ilçelerinden Hac vazifelerini yapmak üzere Hacca gidecek olan adaylara uygulamalı tavaf, ihram giyme ve orada yapmaları gerekenler hakkında bilgi verildi.
     Havzadan 73, Ladik ilçesinden 37 hacı adayının katıldığı kursların 4 gün süreceği, eğitimlerin ardından hacı adaylarına koruyucu aşıların yapılacağı, ilk hacı kafilesinin ise hac yolculuğuna 15 Ağustosta çıkacağı bildirildi.
     Havza Müftüsü Lütfi Kocatürk, İslamın beş şartından biri olan Hac vazifesini yerine getirecek olan hacı adaylarımıza, ilçemiz merkez Kevser Camisinde uygulamalı eğitim seminerlerine başladık. Burada ihram giymekten, Kabeyi tavafa, Hac vazifesini yaparlarken yapılması ve yapılmaması gerekenlere, nasıl ibadet edeceklerine, nereleri ziyaret edeceklerine ve en son nasıl hacı olacaklarına kadar her konuda hacı adaylarımıza eğitici bilgiler vermekteyiz dedi.
     Kocatürk, seminerlerin dönüşümlü olarak diğer ilçelerin müftülerinin katılımı ile devam edeceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Hacı adaylarına hac eğitimi verilmeye başlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER