Hakkaride Seyyit Taha

Hakkaride Seyyit Taha-i Hakkari paneli düzenlenecek


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Üniversitesinde, Seyyit Taha-i Hakkari konulu panel düzenlenecek.
     Hakkari Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, valilik ve üniversitenin ortaklaşa gerçekleştireceği panelin 3 Kasım 2012 günü, Atatürk Kültür Merkezi Salonunda yapılacağı ifade edildi.
     Panele, Hakkari Üniversitesinden öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ferzende İdiz, Yrd. Doç. Dr. Esma Sayın, Iğdır Üniversitesinden öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Zeki Tan ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinden öğretim görevlisi Cabbar Kavakın konuşmacı olarak katılacağı kaydedildi.
     Panelin moderatörlüğünü ise Van Müftüsü Nimetullah Arvasın yapacağı belirtilirken, Gerçekleştirilecek panelle ilimizde yetişmiş büyük mutasavvıf Seyyit Taha hakkında daha fazla bilgi elde edilmesi, tanıtılması ve Taha üzerinde yeni araştırmalar yapılmasına öncülük edilerek, akademisyen ve araştırmacıların teşviki amaçlanmaktadır denildi.
     Açıklamada, Seyyit Tahanın Şemdinli ilçesi Nehri (Bağlar) köyünde yaşamış bir mutasavvıf olduğu ve doğum tarihinin bilinmediği belirtildi.
     Ayrıca, Bölgede geniş bir nüfus alanına sahip olan Seyyit Taha, 1853 yılında Nehride vefat etmiş. Bölgenin tarihi ve kültürel mirasının önemli bir parçası olan Kelat Sarayı ile Irak-Türkiye-İran kavşak noktasında bulunan tarihi taş köprü de Seyyit Tahanın torunları tarafından inşa edilmiştir denildi.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hakkaride Seyyit Taha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER