Hakkarideki helikopter kazası

Hakkarideki helikopter kazası -Kazada şehit düşen Teğmen Nuri Akmanın Samsunun Vezirköprü ilçesindeki baba ocağında yas var -Türkçe öğretmenliği mezunu Akmanın sevdiği için askerliği seçtiği ve 1 yıldır Hakkaride görev yaptığı


SAMSUN (A.A) - Hakkarinin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Teğmen Nuri Akmanın, Samsunun Vezirköprü ilçesindeki baba ocağında yas var.
     İlçeye bağlı Kızılcakoru köyündeki baba evine şehit haberinin ulaşmasının ardından şehidin evine ve köy girişine Türk bayrağı asıldı.
     Taziye için gelen komşular, Akman ailesini teselli etmeye çalışırken, evin önünde bir ambulansın bekletildiği görüldü.
     Şehidin babası Kurtça Akmanın 27 yıldır felçli olduğu ve gözlerinin görmediği öğrenilirken, tekerlekli sandalyeye bağlı baba Akman, anne Bayramiye Akman ve şehidin yakınlarının bitkin olduğu gözlendi.
     Şehit Teğmen Nuri Akmanın güçlükle ayakta duran kız kardeşleri Nazmiye Gözütok ve Saliha Akman, Daha seninle fotoğraflar çektirecektik, daha senin nişanını yapacaktık. Böyle mi olacaktı diye ağıt yaktı.
     Şehidin dayısı Hasan Yılmaz, AA muhabirine, 26 yaşındaki yeğeninin Erzurum Atatürk Üniversitesinde Türkçe öğretmenliği bölümünü bitirdiğini, askerliği sevdiği için askeri mülakatlara katılarak asker olduğunu söyledi.
    
     -Göreve çıkmadan birkaç saat önce ailesiyle görüşmüş-
    
     Yeğeni Nuri Akmanın ilk görev yerinin Hakkari olduğunu belirten Yılmaz, Bir yıldır oradaydı. 20 gün önce kuzeninin düğününe katılmak için gelmişti. Göreve çıkmadan 1-2 saat önce ailesi ile görüştü. Dedesini hastaneye götürmüştük, dedesinin durumunu, anne ve babasını sordu. Bize harçlık gönderdi. Vatan sağolsun dedi.
     Şehidin bir ablasının evli olduğu, anne ve babası ile 3 kardeşinin, amcasıyla 12 kişi bir evde yaşadığı öğrenildi. Bekar olan şehidin, ailesine amcası ile baktığı belirtildi.
    
     Muhabir: İlyas Gün - Fatma Kalay / Dilek Sezen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Hakkarideki helikopter kazası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER