Hakkarideki helikopter kazası

Hakkarideki helikopter kazası -Kazada şehit düşen Teğmen Nuri Akman, Samsunun Vezirköprü ilçesinde toprağa verildi -Cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç katıldı


SAMSUN (A.A) - Hakkarinin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Teğmen Nuri Akman, Samsunun Vezirköprü ilçesinde toprağa verildi. Cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katıldı.
     Askeri kargo uçağı ile Amasyanın Merzifon ilçesine getirilen şehit Akmanın cenazesi, Samsunun Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılcakoru köyündeki baba evine getirildi.
     Cenazeyle birlikte şehidin evine gelen Bakan Kılıç, burada şehidin yakınlarına baş sağlığında bulundu.
     Şehidin babası Kurtça Akmanın yanına gelen Kılıç, Size Başbakanımızın baş sağlığı dileklerini getirdim. Başımız sağolsun dedi
     27 yıldır felçli olduğu ve gözlerinin görmediği öğrenilen baba Akman ise Vatan sağolsun, devletimiz sağolsun. Oğlum hakkını helal et diyerek göz yaşı döktü.
     Şehidin naaşı daha sonra köy camine getirildi. Cenaze namazına felçli olan şehidin babası Kurtça Akman, yakınlarının kucağında getirildi. Caneze namazının kılınmasından sonra burada şehidin yakınlarının isteği üzerine tabutun üzerindeki Türk bayrağı sökülerek şehidin yüzü yakınlarına gösterildi.
     Ardından şehidin naaşı köy mezarlığında toprağa verildi.
     Cenaze törenine şehidin yakınları, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir ve Tülay Bakır ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: İlyas Gün - Fatma Kalay
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Hakkarideki helikopter kazası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER