Hakkari Belediyesinin faaliyetleri

Hakkari Belediyesinin faaliyetleri -Başkan Bedirhanoğlu, 4 yıllık faaliyet raporunu açıkladı


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, belediyenin 4 yıllık faaliyet raporunu, düzenlediği toplantıyla açıkladı.
     Belediyede düzenlenen toplantıda konuşan Bedirhanoğlu, belediyenin, geçmişteki yanlış personel politikası ve çok sayıda dezavantaj nedeniyle kente yeteri kadar hizmet veremediğini söyledi.
     Geçmişte belediyenin personeline büyük miktarda borçlu olduğunu ifade eden Bedirhanoğlu, bu nedenle belediyenin hizmet için para ayırma şansının olmadığını kaydetti.
     Belediyenin piyasa borcunu da ödeyemediğini anımsatan Bedirhanoğlu, makam aracı dahil bütün araçların, kira ve su gelirlerinin ve İller Bankasından gelen belediye hissesinin üzerinde, çok sayıda kişi ve kurumun haczinin bulunduğunu söyledi.
     Bedirhanoğlu, şöyle konuştu:
     Göreve geldiğimizde, şehirlerarası oto terminali, sebze-meyve ve toptancılar sitesi, hayvan kesim ve satış yeri yoktu. Şehrin tamamında sadece 35 bin metre kanalizasyon vardı. Şehre gelen su, belediyeye tahsisli değildi ve çok yetersizdi. Şehir içi su şebekesi ise gelişigüzel bir şekilde yapılmıştı. Su depoları yetersizdi. Toplam 15 milyon 180 bin lira personel borcu vardı. Piyasa, resmi kurumlar ve diğer borçlarla birlikte toplam belediye borcu 61 milyon 285 bin 350 liraydı. Gelir-gider dengesizliği son derece fazlaydı. Hiçbir yatırım yapılmazsa bile sadece cari ödemelerden dolayı her ay ortalama 447 bin lira borç altına giriyorduk.
     Gelinen aşamada personel sayısının normal seviyeye çekildiğini belirten Bedirhanoğlu, emekli ettikleri veya diğer kurumlara gönderdikleri personelin alacaklarının büyük kısmını da kredi alarak ödediklerini kaydetti.
     Bedirhanoğlu, Gelir-gider dengesinde normal bir düzeye indik. Bütün altyapı hizmetlerinin projelendirilmesine esas olacak şehrin haritası bitirildi. Temel altyapı hizmetleri olan su, kanalizasyon, şehirlerarası terminal ve katı atık tesisi gibi hizmetlerin bir kısmının projesi yapıldı ve yapım ihalesi gerçekleştirildi. Diğerlerinin proje ihaleleri gerçekleştirildi. Bunlar da artık çözüm sürecine girdi diye konuştu.
     Toplantıya, BDP parti meclisi üyesi M. Sıdık Akış, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hakkari Belediyesinin faaliyetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER