Halepçe katliamının 25. yılı

Halepçe katliamının 25. yılı -AK Parti İl Başkanı Aras, Halepçe katliamının yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı


VAN (A.A) - AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, Halepçe katliamının 25. yıl dönümü nedeniyle, katliamı kınayan bir mesaj yayınladı.
     Aras, mesajda, Irakta 16 Mart 1988 yılında Saddam Hüseyinin kimyasal silah kullanarak saldırı düzenlediği Halepçe kasabasında, 5 bin kişinin zehirli gazdan yaşamını yitirdiğini hatırlattı.
     7 binden fazla kişinin yaralandığını ve binlerce kişinin de üzerinde kalıcı hasarlar oluştuğunu bildiren Aras, açıklamada şunlara yer verdi:
     Aynı zamanda yüz binlerce insan göç etmiştir. Bu acımasız katliam, tarih sayfalarına büyük bir kara leke olarak düşerken, hafızlarımızdan da silinmeyecek bir iz bırakmıştır. Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen bu insanlık dışı kitle katliamında, ölenleri rahmetle anıyor, vahşetin, kirli hesapların ve zulmün, ne bölgemizde ne de insanlık coğrafyasında bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Haktan diliyorum.
     Irakta yaşanan vahşetin, bugün Suriyede yaşandığını açıklayan Aras, Türkiyenin mazlumdan yana olan tavrını geçmişte Iraklı Kürtlere, şimdi de Suriye halkına gösterdiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Halepçe katliamının 25. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER