Çanakkale

Çanakkale-Ankara 16. Zafer Koşusu -Cumhurbaşkanı Güle sunulmak üzere Gelibolu Yarımadasından alınan toprak, su ve Türk bayrağı, sporcular tarafından Eskişehire getirildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Güle sunulmak üzere Gelibolu Yarımadasından alınan toprak, su ve Türk bayrağı, Eskişehire getirildi.
     Eskişehirden bir grup sporcu, Çanakkaleden başlatılan Çanakkale-Ankara 16. Zafer Koşusu çerçevesinde Bilecikten atletlerin taşıdığı emanetleri, Eskişehir-Bilecik il sınırında teslim alarak kent merkezine ulaştırdı.
     Vilayet Meydanında düzenlenen törende konuşan Hava Pilot Üsteğmen Gökhan Esen, Çanakkalede başlayan bağımsızlık mücadelesi ateşinin önce Samsuna, daha sonra tüm yurda yayılarak milli mücadelenin zaferle taçlandırıldığını söyledi.
     Özel kutuda muhafaza edilen emanetlerin, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemire teslim edilmesiyle sona eren törene, 1. Hava Kuvveti Komutanlığı ve Eskişehir Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Nihat Kökmen, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Erdemir, askeri erkan, bazı daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
     Bu akşam Eskişehir Valiliğinde kalacak emanetler, yarın Eskişehir-Ankara il sınırında, Ankaradan gelecek sporculara teslim edilecek. Emanetler, Çanakkale-Ankara güzergahındaki 6 ili kapsayan koşunun tamamlanmasından sonra 18 Martta Çankaya Köşkünde düzenlenecek törende, Cumhurbaşkanı Güle sunulacak.
    
     Muhabir: Hicret Özkan / Oktay Özden / Sedat Gök
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER