Halk Oyunları Grup Bölge Yarışması

Halk Oyunları Grup Bölge Yarışması -Bitlis Valisi Yurdakul: "Önemli olan kültürümüzü tanımak, bilmek ve bunu kardeşçe tüm güzellikleriyle beraberce paylaşmaktır" -THOF Başkanı Ozanoğlu: "Türkiye olarak dünyanın en zengin kül


BİTLİS (A.A) - Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Halk Oyunları Gurup Bölge YarışmaTatvan ilçesinde düzenlendi.
     Tatvan Spor Salonundaki yarışlara Bitlis, Ankara, İstanbul, İzmir, Hakkari, Şırnak, Siirt, Muğla, Yozgat, Sakarya ve Muğladan 40 ekip katıldı.
     Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, halk oyunları yarışmalarının Tatvanda yapılmasının son derece önemli olduğunu ifade etti.
     Bu türde yapılacak etkinliklerin kente güzellikler katacağını kaydeden Yurdakul, şöyle konuştu:
     "Gençlerimiz, kardeşliğin ve kardeş olmanın özellikleriyle kültürleri ve renklerin güzellikleriyle beraber bir araya getirmiş bulunmaktadırlar. Özellikle bize bu imkanı sağlayan ve bu ortamın oluşmasında katkı sunan federasyon başkanımıza, emeği geçen herkese ve bu gençlerimizi yetiştiren, emek veren hocalarımıza yürekten teşekkür etmek istiyorum. Önemli olan kültürümüzü tanımak, bilmek ve bunu kardeşçe tüm güzellikleriyle beraberce paylaşmaktır."
    
     -"Türkiye olarak dünyanın en zengin kültüründeyiz"
    
     THOF Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu da amaçlarının Türkiyedeki kültürleri tüm ülkeye yaymak olduğunu söyledi.
     Yarışlarda dereceye giren ekiplerin final yarışmalarına katılma hakkı kazanacağını ifade eden Ozanoğlu, "Burada asıl önemli olan çocuklarımızın öz güvenleriyle bu sahneye çıkıp oyunlarını sergilemeleridir. Türkiye olarak dünyanın en zengin kültüründeyiz. Bu yarışlarda kendi kategorilerinde dereceye giren 10 ekip Türkiye finaline çıkacak. Zaten bu gün burada tüm ekipler Türkiye birincisi olmuş oldu. Burada yarışlardan önce önemli olan gençlerimizle birlikte bu güzelliği yaşamak ve yaşatmaktır" diye konuştu.
     Yarışmalarda miniklerde, geleneksel düzenlemesiz dalda, Bitlis Dideban Ortaokulu Gençlik Spor Kulübü birinci, Ankara Mamak Belediyesi Afem Gençlik Spor Kulübü ikinci, Sakarya Folkart Gençlik Spor Kulübü üçüncü, Yıldızlar geleneksel düzenlemesiz dalda, İstanbul Gökmeydan Gençlik Spor Kulübü birinci, Hakkari Yüksekova Belediye Spor Kulübü ikinci, Siirt Sihoder Gençlik Spor Kulübü üçüncü oldu.
     Gençler geleneksel düzenlemesiz dalda, Bitlis Tatvan Foklor Araştırma Spor Kulübü Derneği (Tafad) birinci, Hakkari Ticaret Meslek Lisesi Eğitim Kültür ve Gençlik Spor Kulübü ikinci, İstanbul Sultangazi Gençlik Spor Kulübü üçüncü, Büyükler geleneksel düzenlemesiz dalda, Bitlis Folklor Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor Kulübü birinci, İstanbul Gökmeydan Gençlik Spor Kulübü ikinci, Siirt Sihoder Gençlik Spor Kulübü üçüncü oldu.
     Minikler geleneksel düzenlemeli dalda, Van Belediye Spor Kulübü birinci, İstanbul Sis Gençlik Spor Kulübü ikinci, Hakkari Atatürk İlkokulu Gençlik Spor Kulübü üçüncü, Gençler geleneksel düzenlemeli dalda, Siirt Sihoder Gençlik Spor Kulübü birinci, Van Gençlik Merkezi ikinci, Yüksekova Dize Spor Kulübü üçüncü oldu.
     Büyükler geleneksel düzenlemeli dalda ise Van Kültür Turizm Folklor Spor Kulübü birinci, Siirt Sihoder Gençlik Spor Kulübü ikinci, Hakkari Ticaret Meslek Lisesi Eğitim Kültür ve Spor Kulübü üçüncülüğü elde etti.
     Geleneksel düzenlemeli ve geleneksel düzenlemesiz dallarda kendi kategorilerinde birinci olan ekipler, Türkiye finallerindeki yarışmalara katılma hakkını elde etti.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir - Yunus Okur
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Halk Oyunları Grup Bölge Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER