Hamamözü Kaymakamlığı çiftçilere inek dağıttı

Hamamözü Kaymakamlığı çiftçilere inek dağıttı


AMASYA (A.A) - Hamamözü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gelir durumu düşük çiftçilere kura ile montofon cinsi gebe düve dağıtımı yapıldı.
     SYDV tarafından kaymakamlık binası önünde yapılan törende 12 çiftçiye toplam 24 adet gebe düve dağıtıldı.
     Kaymakam Kadir Güntepe, SYDV bünyesinde çiftçilere destek olmak istediklerini söyledi.
     Devletin sosyal yönünü temsil etmek amacıyla gelir durumu düşük vatandaşların geçimine katkıda bulunmak amacıyla bu tür projelere destek verildiğini vurgulayan Güntepe, şunları kaydetti:
     "Vakfımız tarafından 2008 yılında yapılan 24 adet montofon ırkı gebe düve projesinin gerek ödenek sıkıntısı gerek hayvan fiyatlarının yüksek olması nedeniyle bu zamana kadar alım işlemi gecikti. 12 vatandaşımıza kişi başı iki tane olmak üzere 24 tane montofon ırkı gebe düve dağıtımı yapmış bulunuyoruz. Almış olduğumuz bu hayvanlar gebe olup yakın zamanda bunların yavrularını da göreceğiz. Bu ırkı seçmemizin en önemli nedeni montofon ırkının diğer kültür ırklarına göre bölgemizin havası, su ve iklimine uyum sağlaması ve hastalıklara karşı daha dayanıklı olmasıdır."
     Söz konusu desteklemelerde vatandaşların iki yıl geri ödeme yapmayacağı, ödemelerin sonraki üç yılda eşit miktarlarda faizsiz olarak yapılacağını belirtildi.
    
     Muhabir: Murat Demirci
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Hamamözü Kaymakamlığı çiftçilere inek dağıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER