Harputta teleferik projesi

Harputta teleferik projesi


ELAZIĞ (A.A) - Elazığın eski yerleşim yeri Harputta teleferik yapılmasına ilişkin teklif, Belediye Meclisi üyelerinin görüşüne sunuldu.
     Elazığ Belediye Başkan Vekili Atik Birici, yaptığı yazılı açıklamada, tarihi yerleşim yerine teleferiğin yakışacağını ve turizm açısından da bunun son derece önemli olduğunu kaydetti.
     Şubat ayı meclis toplantısında ele alınan ve bir sonraki toplantıya ertelenen teleferik projesine mecliste grubu bulunan diğer partilerin önceden razı olduğunu ama şimdi karşı çıktıklarını savunan Birici, projeyi hayata geçirmek için gün saydıklarını, mecliste grubu bulunan diğer partilerin karşı çıkmasına da bir anlam veremediklerini belirterek, şunları ifade etti:
     Harputa yapılması düşünülen teleferik belediyemize hiçbir külfet getirmeden yap işlet devret modeli ile hayata geçirilecektir. Sayın Başkanımız göreve geldiği ilk günden beri Harputun üzerinde itina ile durmuş ve bu beldemize gerekli tüm çalışmaları taşımıştır. Harputu yeniden turizm hayatına kazandıracağız. Tarihi Harput yeniden heyecanlı günlerine geri dönecektir.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Harputta teleferik projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER