Hasankeyfte toprak kayması, yol çalışmasını durdurdu

Hasankeyfte toprak kayması, yol çalışmasını durdurdu -Batmanın Hasankeyf ilçesinde yürütülen köprü ve yol çalışmasına, yaşanan toprak kayması nedeniyle ara verildi -Hasankeyf Belediye Başkanı Kusen: "Toprak kaymasının olduğu bölged


BATMAN (A.A) - Hasankeyf ilçesinde yürütülen köprü ve yol çalışmasına yaşanan toprak kayması nedeniyle ara verildi.
     Ilısu Barajı nedeniyle Hasankeyfin su altında kalacak olan eski köprü ve yollarının yerine yenisi yapılıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından baraj gölünde su tutulmasından sonrası için yaptırılan Hasankeyf-Gercüş bağlantı köprü ve yol çalışmalarının yapıldığı Atasiye Mevkisinde zemin kayması yaşanıyor.
     Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batman-Gercüş yolunun ilçelerinden geçen kısmının Ilısu Baraj Gölü altında kalacağı için yeni bir yol çalışması yapıldığını belirterek, söz konusu yerin Dicle yakasının Hasankeyf tarafında kalan köprü ayağının oturacağı mekan olduğunu söyledi.
     Yol çalışmaları sırasında müteahhit firmanın hafriyatı bir yerde toplamasıyla bir ağırlık oluştuğunu düşündüklerini dile getiren Kusen, o ağırlığın etkisiyle 1-2 kilometrelik alanda yer hareketi meydana geldiğini ve çok büyük çatlaklar oluştuğunu kaydetti.
     Belediye Başkanı Kusen, bu durumu yetkililere bildirdiklerini anlatarak "Karayolları Genel Müdürlüğünden yetkililer gelerek olumsuzlukları tespit ettiler. Şu an sanırım çalışma durduruldu. Görebildiğim kadarıyla herhangi bir çalışma yapmanın mümkün olmayacağıdır, ya yer değiştirilir veya başka bir yöntemle çalışmaya devam edilir" dedi.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Hasankeyfte toprak kayması, yol çalışmasını durdurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER