Hastalardan açlık grevi

Hastalardan açlık grevi -Afyonkarahisarın İhsaniye ilçesindeki bir bakım evinin kapatılmasını istemeyen hastalar ve personel, açlık grevine başladı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarın İhsaniye ilçesindeki bir bakım evinin kapatılmasını istemeyen hastalar ve bakıcı personel açlık grevine başladı.
     İlçeye bağlı Gazlıgöl beldesinde, kapatılması planlanan özel bir bakımevinin hastaları ve personeli, belde meydanında toplandı. Bakım evinin kapatılmaması için açlık grevine başladıklarını bildiren grup adına açıklama yapan Nihal Özakman, bakım evinde kalan 30 hastanın bulunduğunu ve bunların bakım evinden ayrılmak istemediğini öne sürdü.
     Bakım evinin kapatılmaması için devletten, kaymakamdan ve belediyeden yardım beklediklerini ifade eden Özakman, "İlaç kullanmayan hastalar var. Bu hastalar, Bizler açlık grevine başlıyoruz, sizler de destekçi olur musunuz- dediler. Bizler de greve başladık. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bir yerlere yerleştirecek ama onlar buradan gitmek istemiyor" diye konuştu.
     Bakım evinin şoförü Yakup Yıldırım da Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün bakım evinde yangın merdiveni olmadığından sürekli uyarıda bulunduğunu iddia ederek, bunun üzerine bakım evinin sahibinin zor durumda kalması üzerine iş yerini kapatmak zorunda kaldığını savundu.
     Bakım evinin Sorumlu Müdürü Uğur Yoşumaz ise 26 Ekim 2011 tarihinde Valilik oluruyla 72 kişinin aynı anda tedavi görebileceği bakım evinin uygun görüldüğünü kaydetti.
     Zaman içinde Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkililerinin binayı denetlemeye geldiğini ve bir takım kusurlar bulduğunu anlatan Yoşumaz, "Daha sonra bakım merkezinin hak edişlerinde kısıntıya gidildi. Hasta kapasitesi 40a düşürüldü. Yeni hasta verilmediği için kapasitede artmadı ve zarar ediyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Hastalardan açlık grevi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER