Hatayda muhalif avukatın kaçırılmak istenmesi

Hatayda muhalif avukatın kaçırılmak istenmesi -Valilik, olayla ilgili 3ü Suriyeli toplam 8 kişi gözaltına alındığını bildirdi -Çatışma yaşanan yerde 1 Rus yapımı el bombası, 1 tabanca, 1 şarjör ve 6 dolu fişek ele geçirildi


HATAY (A.A) - Hatay Valiliği, Suriyeli bir avukatın kaçırılmak istenmesi olayına ilişkin 3ü Suriyeli toplam 8 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
     Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Suriye uyruklu şahıslar tarafından, yine Suriye uyruklu bazı şahısların zorla Hataydan Suriyeye götüreceği bilgisinin alınması üzerine Hatay Emniyet Müdürlüğü ve MİT görevlileri tarafından ortaklaşa çalışma başlatıldığı belirtildi.
     Konuyla ilgili yapılan detaylı çalışmalarda kaçırılan kişinin Yayladağı ilçesinden Suriyeye götüreceklerine bilgisine ulaşıldığını ve gerekli önlemler alınarak operasyonel çalışmalara başlanıldığı ifade edilen açıklama, şöyle devam etti:
     Sınır bölgesine yakın ormanlık alanda bazı şahısların görülmesi üzerine, görevlilerimizce şahıslara dur ihtarında bulunulmuş, ancak şahıslar yapılan ihtara silahla karşılık vermişlerdir. Çıkan silahlı çatışma sonrası 2si yaralı 3 kişi olay yerinde yakalanmış, 1 kişi ise silahla ateş ederek ormanlık alandan sınıra doğru kaçmıştır. Ayrıca zorla alıkonulan Suriye uyruklu bir şahıs ise herhangi bir yara almaksızın sağ olarak kurtarılmıştır.
     Açıklamada, olay yerinde yapılan incelemede, 1 Rus yapımı el bombası, 1 tabanca, 1 şarjör ve 6 dolu fişeğin yanı sıra çok sayıda boş kovanın ele geçirildiği vurgulandı.
     Çalışmalarda olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 3ü Suriye uyruklu, toplam 8 şahısın gözaltına alındığı, olayın tüm boyutlarıyla ele alındığı ve çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
    
     Muhabir: Salim Taş / Kerem Kocalar
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Hatayda muhalif avukatın kaçırılmak istenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER