Hatay Müftüsü Sinanoğlundan Kızılaya kan bağışı

Hatay Müftüsü Sinanoğlundan Kızılaya kan bağışı


HATAY (A.A) - Hatay Valiliği tarafından desteklenen, Kızılay tarafından düzenlenen Kan Bağışı kampanyası kapsamında, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu kan bağışında bulundu.
     İl Müftüsü Sinanoğlu, Müftülük binasında düzenlenen kan bağışı programında yaptığı konuşmada, kan bağışının can bağışı olduğunu vurguladı.
     İslam dininde bir insanı hayata kavuşturmanın tüm insanlığı hayata kavuşturmak olduğunu belirten Sinanoğlu, Kan bağışı can bahşettiği için önemlidir. Peygamber Efendimiz de kan vermiştir o yüzden kan bağışında bulunmak bir nevi sünnettir. Ayrıca kan bağışı insan vücudunu gençleştir daha sağlıklı yapar. Biz de müftülük bünyesinde bulunan tüm çalışanlarla birlikte kan bağışında bulunacağız dedi.
     Kızılayda görevli Doktor Muhammed Teke ise, Kızılayın Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır sloganıyla düzenledikleri kan bağışı programın, 2 hafta boyunca çeşitli kurum müdürlüklerinde devam edeceğini söyledi.
     Hedeflerinin günde 80 ünite kan toplamak olduğunu ifade eden Teke, toplanan kanların Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezine bağlı Adana, Mersin ve Hatayda ihtiyaç sahibi hastalara ulaştırılacağını kaydetti.
     Kanın yerini alabilecek herhangi bir tanının şimdiye kadar üretilmediğini, bir insanın kan ihtiyacını ancak başka bir insanın uygun kanıyla karşılanabileceğini belirten Teke, Hatayın bu konuda duyarlı ve bilinçli bir halka sahip olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Lale Köklü
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Hatay Müftüsü Sinanoğlundan Kızılaya kan bağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER