Hava sıcaklığı kan bağışını düşürdü

Hava sıcaklığı kan bağışını düşürdü -Düzce Kızılay Kan Merkezi Müdürü Bozkurt: -Ramazan ayının gelmesi ve hava sıcaklıklarının artması kan bağışını düşürdü


DÜZCE (A.A) - Düzce Kızılay Kan Merkezi Müdürü Hakan Bahadır Bozkurt, ramazan ayı ve hava sıcaklıklarındaki artış nedeniyle kan bağışının düştüğünü söyledi.
     Bozkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanın önemli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, yılın her günü kan topladıklarını bildirdi.
     Kan ihtiyacını karşılamak zorunda olduklarını ifade eden Bozkurt, Ramazan ayının gelmesi ve hava sıcaklıklarının artması kan bağışını düşürdü. Fakat bu ihtiyacın düşmesi anlamına gelmiyor. İhtiyaç devam ettiği sürece bizim için her gün sıkıntılıdır dedi.
     Bozkurt, kan bağışının en az olduğu dönemi yaşadıklarını ifade ederek, Kan bağış merkezlerimiz gündüz hep açık durumda. İftardan sonra kan bağışı çadırları kuruyoruz. Ayrıca yine Merkez Cedidiye Cami ile Büyük Cami önüne kurduğumuz kan bağışı otobüslerimizde vatandaşlarımız kanlarını verebilirler. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Hava sıcaklığı kan bağışını düşürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER