Havzada 240 adet gebe düve dağıtıldı

Havzada 240 adet gebe düve dağıtıldı


SAMSUN (A.A) - Havza ilçesinde Aşağı Yavucuk, Mürsel, Kayacık ve Küflek Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 40 çiftçiye 6şar adet olmak üzere 240 baş simental ırkı gebe düve dağıtıldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İcabi Çağan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan, Kooperatif Başkanı Recep Güdek ve kooperatif üyelerinin katıldığı dağıtım kura çekilmesi ile başladı.
     Çekilen kurların ardından hayvanlar veteriner kontrolü sonrası hak sahiplerine teslim edildi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İcabi Çağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Havzanın kooperatifçilik bakımından aktif olduğunu, bu dağıtılan hayvanlar ile yedinci kez Havzada hayvan dağıtımı yaptıklarını ve bayram sonunda da bir kooperatife daha hayvanlarını dağıtacaklarını belirtti.
     Çağan, Bu hayvanlarımız kooperatifin binası, ahır inşaatları ile işletme binası inşaatı ve süt sağım ve depolama tesisleri ve üyelere süt sağım makineleri alındıktan sonra ihalesi yapılarak hak sahiplerine dağıtıldı. Gebe düveleri 2 yıl ödemesiz ve 5 yıl taksitlerle geri ödemeli olarak dağıttık. Çiftçilerimize hayırlı olsun dedi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan ise ilçenin hayvancılığının gelişmesi ve kalkınması için projenin çiftçilerce iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
     Havza bölgemizde bu projelerden en çok faydalanan ilçe. Kooperatifçilik çiftçilerimizin güçlerini birleştirerek birlikte iş yapmaları sanatıdır. Tüm çiftçilerimizi kutluyor ve hayvanların kendilerine ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.
     Kooperatif Başkanı Recep Güdek ise proje süresinde kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek, İlçemizin ve bu dört köyün kalkınması için önemli bir adım atıldı. Bundan sonra yapılması gereken havyalarımıza sahip çıkarak kendimizi geliştirmek olacak dedi.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Havzada 240 adet gebe düve dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER