Havzada İlçe Güvenlik Kurulu toplandı

Havzada İlçe Güvenlik Kurulu toplandı


SAMSUN (A.A) - Havza ilçesinde geniş katılımlı İlçe Güvenlik Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
     Havza Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğündeki toplantı, Toplum Destekli Polis Memuru Özkan Cinbek tarafından Toplum Destekli Polis uygulaması ve bu uygulama kapsamında yapılan çalışmaların anlatımı ile başladı.
     Kaymakam Yunus Kalaycı, asayişin sadece kolluk kuvvetlerinin çabaları ile sağlanamayacağını belirterek, Asayişin sağlanması herkesin emniyet güçleri ile koordineli çalışması ile mümkün. Emniyet güçlerimiz gerek Avrupa Birliği uyum yasaları gerekse emniyet mensuplarının bilinçlenmesi ile oldukça şeffaf hale geldi. Güvenlik sadece devletin çabaları ile değil, tüm halkın bu konuda sorumluluk alması ile mümkün dedi.
     İlçe Emniyet Müdürü Arıkan Yücedağ ise ilçede 155 polis imdat hattının kullanımının her geçen gün artığına değinerek, Başarılı polis, halkı arkasına alan polistir. Eğer emniyet güçleri halkın desteğini almayı başarmışsa olayların aydınlatılması ve olacak olayların önlenmesi daha kolay olur diye konuştu.
     Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise, özelikle ilçe mezarlığını kamera sistemi ile gözetim altına aldıklarını, ilçedeki boş ve kullanılmayan belediye arazileri üzerine yapılan parklar ile bu alanları toplum yararına kullanılır hale getirdiklerini söyledi.
     Toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Başara, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldılar.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Havzada İlçe Güvenlik Kurulu toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER