Havza Belediyesi Havza bizim evimiz evimizi

Havza Belediyesi Havza bizim evimiz evimizi temiz tutalım projesi


SAMSUN (A.A) - Havza Belediyesince hayata geçirilen ve bir yıl boyunca devam edecek Havza Bizim Evimiz Evimizi Temiz Tutalım isimli bilinçlendirme ve bilgilendirme projesi kapsamında okullarda Daha Yaşanılabilir, Daha Temiz Bir Havza İçin El Ele isimli seminerler verilmeye başlandı.
     Havza Anadolu Lisesinde Havza Belediyesi Temizlik İşleri Şefliği tarafından verilen seminerde öğrencilere çevre temizliği, çöplerin çevreye vermiş olduğu zararlar, hafriyat artıklarının rastgele atılması ile çevre ve doğanın korunması gibi konularda slayt gösterimi eşliğinde bilgiler verildi.
     Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, projenin amacının halka çevre duyarlılığını kazandırmak ve geri dönüşüm bilincini arttırmak olduğu belirtti.
     Belediye olarak uygulamaya koydukları Havza Bizim Evimiz Evimizi Temiz Tutalım projesinin bir yıl süre ile devam edeceğini belirten İkiz, Proje kapsamında ilk olarak okullarımız başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri ziyaret edilerek halkımızın geri dönüşüm ve çevre temizliği konusunda bilgilendirilmesi hedeflenmekte. Önceliğimiz okullarda öğrencilerimiz. Geleceğin büyükleri olan öğrencilerimize ne kadar çevre bilincini aşılarsak yarınlarımız o kadar temiz olur dedi.
     Proje kapsamında bugüne kadar Havza Lisesi, Havza Anadolu Lisesi, Havza İmam Hatip Lisesi ve Havza Kız Meslek Lisesinde Daha Yaşanılabilir, Daha Temiz Bir Havza İçin El Ele isimli seminerler düzenlendiğini belirten İkiz, Proje kapsamında her öğrenim seviyesine göre seminerler hazırlandı. Seminerlerimize liselerimizden başladık. İlerleyen dönemlerde ilk ve ortaokullarımızda da seminerlerimiz devam edecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Havza Belediyesi Havza bizim evimiz evimizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER