Hayırseverin eşi adına yaptırdığı okul açıldı

Hayırseverin eşi adına yaptırdığı okul açıldı -Fethiyede hayırsever iş adamı Yusuf İzzet Gökçenin, eşi adına yaptırdığı Gülşen Gökçe Kız Teknik ve Meslek Lisesi törenle açıldı


MUĞLA (A.A) - Fethiyede hayırsever iş adamı Yusuf İzzet Gökçenin, eşi adına yaptırdığı Gülşen Gökçe Kız Teknik ve Meslek Lisesi düzenlenen açıldı.
     Muğla Valisi Fatih Şahin, törende yaptığı konuşmada, Fethiyenin gurur duydukları bir ilçe olduğunu söyledi.
     Fethiyeli vatandaşların çalışıp kazandıkları gelirin bir kısmını hayır işlerinde kullandıklarını, Muğlanın özellikle okul yaptıran hayırseverler açısından çok şanslı olduğunu belirten Şahin, bu konuda bugüne kadar emek veren herkese teşekkür etti.
     Şahin, devlet vatandaş işbirliğinin çok güzel meyveler verdiğine dikkati çekerek, "Fethiyede hem devletin hem hayırseverlerin hem de yerel yönetimin yaptırdığı okullar var. Bunların hepsi el birliğiyle oluyor. Hep birlikte hareket edersek Muğla, Türkiyeye iyi bir örnek olur" dedi.
     Öğrencilerin yeni okullarında çok daha fazla gayret göstermeleri gerektiğini dile getiren Şahin, öğrencilerden kendilerine bir hedef koymalarını ve o hedef ulaşmak için de çok çalışmalarını istedi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin ise Fethiye sınırları içerisindeki okullarda hayırseverlerin çok emeği olduğunu ifade etti.
     İlçenin derslik sayısının 3te birinin hayırseverler tarafından yaptırıldığını kaydeden Gültekin, "Şehir merkezinde planlanan ilköğretim, ortaokul ve kampüste inşaatı devam eden yerler tamamlandığında şu anki nüfus artış hızıyla 40 yıl boyunca Fethiyenin merkezde ilkokul ve ortaokula ihtiyacı olmayacak. Bunlar hem devletimizin hem de hayırseverlerin yardımlarıyla olacak" diye konuştu.
     Hayısever iş adamı Gökçe de 15 ay önce temelini attıkları okulun açılışını yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
     50 yıllık ticaret hayatı boyunca Fethiye sınırları içerisinde kendisini tercih edenlere bugün bir armağan vermek istediğini anlatan Gökçe, "Fethiye halkı bana güvendi, ben de ikinci okulumu yaptırdım. Bu okula da eşimin adını verdik. Okulda eğitim görecek genç nesilimizde vatana, millete ve devlete hayırlı bireyler olsunlar" dedi.
     Konuşların ardından Vali Şahin, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Faruk Akıncı, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve hayırsever Gökçe çifti tarafından okulun açılışı yapıldı.
     Vali Şahin, daha sonra Gökçe çifti ile okulu gezdi. 16 derslik ve 2 laboratuvarın bulunduğu okulun 2 milyon liraya mal olduğu öğrenildi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hayırseverin eşi adına yaptırdığı okul açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER