Hayırseverlerden eğitime destek

Hayırseverlerden eğitime destek -Manavgat ilçesine 5 okul yapılması için protokol imzalandı


ANTALYA (A.A) - Manavgatta hayırseverlerin yaptıracağı 5 okul için protokol imzalandı.
     Antalya Valiliğinde düzenlenen protokol imza törenine Vali Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Evrenseki Belediye Başkanı Recep Bulut, hayırsever iş adamları Cenk Bayaz ile Yusuf Aydın katıldı.
     Altıparmak, Evrenseki Belediyesince 16 derslikli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi yaptırılacağını söyledi. Okula 4 Nisan 2012 tarihinde Hakkari Şemdinlide şehit olan Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlakın isminin verileceğini belirten Altıparmak, "Böylece şehidimize vazifemizi yerine getirmiş olacağız. Bölgenin ihtiyacı olan bir okul. Meslek lisesi bizim için çok önem arz ediyor. Otel işletmecileri ve turizmcilerle görüştüğümüz zaman vasıflı eleman bulmakta hala zorlandıklarını ifade ediyorlar. Bu manada bu okul ihtiyacı giderecek" dedi.
     Altıparmak, hayırsever Yusuf Aydının ilçede Ilıca İlkokulu bahçesine 4 derslikli anasınıfı, Cenk Bayazın vefat eden annesi Havva Bayaz adına Manavgat 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu bahçesine 4 derslikli anasınıfı, Ünal Akpınarın ise 2002de kendisince yaptırılan Manavgat Kızılağaç Ünal Akpınar İlkokulunun bahçesine 4 derslikli anasınıfı ile ilçeye 16 derslikli Anadolu lisesi yaptıracağını belirtti.
     Eğitime yaptığı desteklerden dolayı hayırseverlere teşekkür eden Altıparmak, "Bugün 97. protokole ulaştık. Türkiyenin farklı yerlerinde toplantılara gidiyorum. Antalyanın hayırseverleri konuşuluyor, çok iyi örnek bir şehir diye ifade ediyorlar. Hayırseverlerin gayretleri, basının da desteğiyle tüm kamuoyuna yansıyor" diye konuştu.
     Recep Bulut ise Evrensekideki turizmcilerin destekleriyle okul yaptırmak için yola çıktıklarını dile getirerek, okuldan mezun olanların bölgedeki otellerin kalifiyeli eleman sıkıntısını gidereceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hayırseverlerden eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER