Hayırseverlerden eğitime destek

Hayırseverlerden eğitime destek -Osmaniyede, hayırseverler tarafından kız öğrenci yurdu yapılıyor


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede, hayırseverler tarafından kız öğrenci yurdu yapımına başlandığı bildirildi.
     Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Cevdetiye beldesindeki Ahmet Cevdet Paşa Anadolu Lisesi yanına 100 öğrenci kapasiteli kız yurdunun Köylere Hizmet Birliği kanalıyla yaptırılmaya başlandığını ve önümüzdeki yılın Şubat ayında bitirilmesinin planlandığını belirtti.
     Yurdun, ilçe ve köylerden gelecek öğrencilerin yanı sıra çevre illerden gelen öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak için hayırseverler tarafından yaptırıldığını ifade eden Cerrah, şunları kaydetti:
     Osmaniye, eğitimde çok önemli başarılar elde etti. Bu başarılar çevre illerde bulunan öğrencilerin ilimizi tercih etmelerinde önemli bir rol oynadı. Bu nedenle Osmaniyede yurt ihtiyacı doğdu. Bu ihtiyacı göz önüne alarak yurt yapımını programa aldık. Hayırseverlerimiz, okul yapımında olduğu gibi yurt yapımında da bizden desteklerini esirgemediler. Eğitimde katkısı olan tüm hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.
     Osmaniye Valiliği olarak eğitim yatırımlarına her zaman öncelik verdiklerini vurgulayan Vali Cerrah, devlet ödeneklerinin yanı sıra hayırsever katkılarıyla çok sayıda okul yapıldığını belirtti.
     Son 3 yıl içinde hayırseverlerin katkılarıyla 9 anaokulu, 39 ana sınıfı, 28 ilkokul ve ortaokul, 15 lise ve dengi okul olmak üzere 55 okul yaptırıldığını bildiren Cerrah, Hayırseverlerimizin eğitime katkılarının bundan sonra da devam edeceğine inanıyorum dedi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Hayırseverlerden eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER