Hayvan hakları savunucuları, Vali Oğuzu ziyaret

Hayvan hakları savunucuları, Vali Oğuzu ziyaret etti


ISPARTA (A.A) - Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Genel Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık ve bazı dernek üyeleri, Vali Memduh Oğuzu makamında ziyaret etti.
     Vali Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada, Hayvan Hakları Federasyonu üyelerinin yaptıkları çalışmaları takdirle karşıladığını söyledi.
     Hayvan haklarına büyük önem verdiğini belirten Oğuz, sahipsiz hayvanlara merhametle muamele etmenin, onlarla ilgilenmenin aynı zamanda insan sağlığına da hizmet etmek olduğunu kaydetti. Oğuz, Barınaklar, kısırlaştırma merkezleri bunlar çağdaş yaklaşımlardır ve aynı zamanda hem hayvanların yaşama haklarını temin etmiş olur hem de insanlarla ilgili sağlık önlemleri alınmış olur. Bu ikisi arasındaki dengede çağdaş yaklaşımı ifade eder diye konuştu.
     Oğuz, federasyonun çalışmalarına her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını dile getirdi.
     HAYTAP Genel Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık da Türkiye çapında 20 dernek ve 80 temsilcilikten oluştuklarını kaydetti. Anadoluda sokak hayvanlarını korumaya yönelik İmdat Turu oluşturduklarını ifade eden Çıtırık, hayvanların yaşamlarını uygun ortamlarda sürdürmeleri sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
     Ispartalıların sokak hayvanlarına karşı sevgi ve merhametle yaklaştıklarını anlatan Çıtırık, Ancak tabi ki bu tek başına yeterli değil. Biz inanıyoruz ki değerli valimizin himmeti ve desteğiyle Ispartada çok kısa bir zamanda bir kısırlaştırma ve bakım merkezi kurulacak ve bu şekilde gariban hayvanlar yaşayamayacağı yerlere değil, kısırlaştırılarak, bakılarak uygar bir yolla kontrol altına alınacaktır dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Hayvan hakları savunucuları, Vali Oğuzu ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER