HDKnın Karadeniz ziyareti

HDKnın Karadeniz ziyareti -Sinop Belediye Başkanı Ergül: -Özür dilemek de bir erdemdir. Ama tabi bu kadar olaydan sonra olmasaydı keşke bu


SİNOP (A.A) - Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, BDP İstanbul Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önderin özür dilemesi ile ilgili Özür dilemek de bir erdemdir. Ama tabi bu kadar olaydan sonra olmasaydı keşke bu dedi.
     CHP Sinop İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Ergül, Önderin özür dilemesini değerlendirdi.
     Sinopun böyle bir şeyi hakketmediğini belirten Ergül, Buradan bir kez daha söylüyorum. Benim şahsım itibarıyla bir haftalık süreç içerisinde ne yerel basına ne yerel televizyona, radyoya ne de ulusal basına bir beyanatım olmamıştır. Ben pazar günü eşimin tetkik ve tahlilleri için Samsuna hareket ettim. Akşam milletvekilleri ve başkanla birlikte yemekli toplantıdaydık. Ertesi gün öğle vakti tahliller tamamlandıktan sonra akşam üzeri 19.00da Sinopa döndük diye konuştu
     Olayları telefonla öğrendiğini ifade eden Ergül sözlerini şöyle sürdürdü:
     Baki Ergülün IQsünü ölçmek hiç kimsenin haddi de değildir. Çok şık olmayan laflar tabi bunlar. Doğru bir tanedir hayatta. Onlar da bugün yapmış oldukları şeye nadim olmuşlar ki özür diliyoruz diye ifadelerini açıklamışlar. Benden özür dilemek de bir erdemdir. Ama tabi bu kadar olaydan sonra olmasaydı keşke bu. Keşke önlerine atılan o gazetelerin haberleri nedir, onu çok daha detaylı okumuş olsalardı, böyle bir şeye gerek yoktu diye düşünüyorum.
     Kendisini, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzelin arayarak özür dileklerini ilettiğini aktaran Ergül, İnşallah Sinop artık bu tür olaylarla anılmaz. Bunu ne Sinop hak ediyor ne de Sinoplu hak ediyor. Olmaması dileğimiz ve isteğimizdi. Hani bir laf vardır Kötü söz sahibine aittir diye, bir daha böyle bir şeyin hiç ama hiç yaşanmaması hepimizin ortak dileğidir şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven / Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber HDKnın Karadeniz ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER