Hedef, lisans sayısında futbolu yakalamak

Hedef, lisans sayısında futbolu yakalamak -Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Güneş: -"Triatlon, Avrupada futboldan sonra en fazla lisansa sahip spor dalı, Türkiyede de bu seviyeye ulaşmasını arzuluyoruz" (Fotoğraflı-Gör


EDİRNE (A.A) - Salih Baran - Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Türkiyede hızla gelişen triatlon branşındaki lisanssporcu sayısının gün geçtikçe arttığını bildirdi.
     Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artık triatlon tarzı spor branşlarının klasik spor dallarından daha fazla dikkat çekmeye başladığını söyledi.
     Avrupada yaygın olan triatlon sporunun Türkiyede de istenilen düzeye gelmesi için uğraş verdiklerini anlatan Güneş, "Triatlon, Avrupada futboldan sonra en fazla lisansa sahip spor dalı, Türkiyede de bu seviyeye ulaşmasını arzuluyoruz. Triatlon, zor bir spor olarak görülür, demir adam sporu olarak bilinir ama her yaşta triatlon yapılır. Birçok arkadaşımız 50 yaşında başladı, şu an Türkiye şampiyonalarında puanlamaya katılıyorlar. Sporun gelişmesi, gençliğin daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.
    
     -Alanyada Avrupa Triatlon Şampiyonası düzenlenecek-
    
     Güneş, haziran ayında Alanyada Avrupa Triatlon Şampiyonasının düzenleneceğini ifade ederek, "Tüm hazırlıklarımız tamam. 2020 olimpiyatları eylül ayında oylanacak. Artık Türkiyede yapacağımız organizasyonun en iyisini yapmalıyız. Bunun bilinciyle tüm organizasyonlarımıza titizlikle hazırlanıyoruz. 2020 olimpiyatlarının Türkiyeye gelmesini gönülden arzu ediyoruz" dedi.
     Triatlon Balkan Birliğinin geçen yıl kurulduğunu anımsatan Güneş, Balkan ülkelerinin bu birlik sayesinde daha sıkı işbirliği halinde olacağını kaydetti.
     Güneş, Bulgaristanda olan Triatlon Balkan Birliği başkanlığının sırayla sürdürüldüğünü, gelecek yıllarda Türkiyeye geçeceğini ifade etti.
    
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Hedef, lisans sayısında futbolu yakalamak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER