Hediyelik eşyada Şeb

Hediyelik eşyada Şeb-i Arus bereketi -Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri nedeniyle Konyada bereketli günler yaşanıyor -Mevlana Müzesi ve sema programlarından sonraki durakları hediyelik eşya dükkanları ola


KONYA (A.A) - Mümin Altaş - Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri nedeniyle Konyaya gelen yerli ve yabancı turistlerin, Mevlana Müzesi ve sema programlarının yanı sıra hediyelik eşya dükkanlarına olan ilgisi esnafın yüzünü güldürüyor.
     Konya Hediyelik Eşyacılar Odası Başkanı Kadir Torus, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konyanın hediyelik eşya üretim ve satışında Türkiyede ilk sıralarda olduğunu söyledi.
     Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerinin düzenlendiği aralık ayının Konyadaki esnaf için de önemli olduğunu vurgulayan Torus, hediyelik eşya üreten ve satanlar için hareketli günlerin yaşandığını belirtti.
     Torus, törenler için gelen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka küçük de olsa bir Konya ve Mevlana hatırası aldığını, bu dönemde satışlarda çok önemli artışların yaşandığını vurguladı.
    
     -Satışlarda yüzde 50 artış var-
    
     Hediyelik eşya satıcısı Ramazan Göktürk de hediyelik eşya esnafının yüzünün özellikle bu hafta güldüğünü belirtti.
     Konyaya gelen ziyaretçi sayısının artması sayesinde satışların diğer günlere oranla yüzde 50 arttığına dikkati çeken Göktürk, şunları kaydetti:
     Bakır, polyester, gümüş, cam, porselen ve kristal malzemelerden üretilen, Mevlananın resim ve motiflerini taşıyan ürünler turistlerin büyük ilgisini çekiyor. En çok, üzerinde Mevlananın ve müzenin resmi olan tablolar ile Mevlana bibloları ve semazenler satılıyor. Bir haftadır satışlarımız çok iyi. Şeb-i Arus günü daha da iyi olacak. Şu anda imalathanelerde 17 Aralık Şeb-i Arus günü nedeniyle yoğun mesai var. Esnaf her yıl törenleri dört gözle bekler. Tabiri caiz ise bir harman dönemi.
     Göktürk, hediyelik eşya fiyatlarının 1 liradan 400 liraya kadar değiştiğini, ürünlerde kullanılan gümüş ve diğer maddelere göre fiyatların farklılık gösterdiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Hediyelik eşyada Şeb Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER