Her gün 2 gazete dizip, 3

Her gün 2 gazete dizip, 3 gazete basıyor -Marmariste sarı basın kartı sahibi muhabir Korkmaz, matbaa ustalığının yanı sıra grafikerlik de yapıyor


MUĞLA (A.A) - Marmariste sarı basın kartı sahibi muhabir Erdem Korkmaz, her gün tek başına 2 gazetenin dizgisini, 3 gazetenin ise baskısını yapıyor.
     Marmariste 11 yıldır günlük olarak yayın yapan Gündem Gazetesinde muhabirlik yapan 29 yaşındaki Erdem Korkmazın adeta 10 parmağında 10 marifet var. Günlük yayınlanan iki gazetenin tek başına dizgisini yapan Korkmaz, 3 gazeteyi ise basarak dağıtıma hazır hale getiriyor ve basın emekçisi sıfatını hak ediyor.
     Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üstlenmiş olduğu stresli ve yorucu görev nedeniyle sıkı bir çalışma temposu içinde olduğunu söyledi. Basın yayın sektörüne 1999 yılında matbaada çırak olarak adım attığını belirten Korkmaz, İlk olarak Bursanın İnegöl ilçesinde bir matbaada çalışmaya başladım. Usta, işi bırakıp gidince mecburen onun yerine matbaa ustası oldum. Burada 4 yıl çalıştıktan sonra askere gittim. 2004te askerden geldikten sonra Bursa merkezde büyük bir matbaada çalışmaya devam ettim dedi.
     Daha sonra 2005 yılında bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Marmarise gelerek Gündem Gazetesinde çalışmaya başladığını ifade eden Korkmaz, Marmarisi çok sevdiği için ilçeye yerleştiğini kaydetti.
    
     -Matbaa ustası, muhabir, grafiker...-
    
     Matbaa ustalığının yanı sıra muhabirlik de yapmaya başladığını anlatan Erdem Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Merak ettiğim için gazeteci bir arkadaşımdan gazete grafik programını öğrendim. Gazetede grafiker olarak çalışan arkadaş işten ayrılınca gazeteyi dizecek kimse olmadığı için Gündem Gazetesinin dizgisini de yaparak baskıya hazır hale getirmeye başladım. İlçemizde günlük olarak yayın yapan Manşet Gazetesinin matbaası satılınca, bizim matbaamızda basılmaya başlandı. Yine günlük olarak çıkan Yeni Sayfa Gazetesinin matbaa ustası ve grafikeri işten ayrılınca o gazeteyi de hem dizmeye hem de basmaya başladım. Şu anda her gün 2 günlük gazetenin dizgisini, 3 gazetenin ise baskısını yapıyorum.
     Haberleri toparlayıp öğleden sonra gazeteleri dizmeye başladığını belirten Korkmaz, yaptığı gazete sayfalarının çıktılarını aldıktan sonra matbaaya gidip kalıpları hazırladığını söyledi. Saat 20.00 gibi baskıya başladığını anlatan Korkmaz, 01.00 sıralarında baskı işini bitiriyorum. Arada broşür, resmi evrak gibi matbaa işleri de basıyorum dedi.
     Eşine de matbaa makinesi kullanmayı öğrettiğini ifade eden Korkmaz, 2 sene kadar matbaacı olarak çalışan eşinin çocukları olduktan sonra işten ayrıldığını belirtti. Korkmaz, yaklaşık 1,5 sene önce sarı basın kartı sahibi olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Her gün 2 gazete dizip, 3 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER