Higgs Parçacığı Antalyada ele alınacak

Higgs Parçacığı Antalyada ele alınacak -Konferansa konuşmacı olarak deney sürecinde yer alan Florida Üniversitesinden Prof. Dr. Harrison Prosper katılacak


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, bilim dünyasının son yıllardaki en büyük buluşu olarak nitelendirilen Higgs Parçacığının keşfi ve evrenin kaderi konulu konferans düzenleyecek.
     Büyükşehir Belediyesi, Europeen pour la Recherche Nucleairedeki (CERN) deneye katılan Prof. Dr. Harrison Prosper, konferansta konuşmacı olarak getirecek.
     İsviçrenin Cenevre kentindeki Cern Araştırma Merkezinde geliştirilen ve uygarlık tarihinin en büyük projelerinden biri diye tanımlanan Büyük Hadron Çarpıştırıcısında keşfedilen Higgs Parçacığı, Antalyada ele alınacak. Deney sürecinde yer alan Florida Üniversitesinden Prof. Dr. Harrison Prosper, konferansta Higgs Parçacığı araştırmaları ve keşfi hakkında bilgi verecek.
     Antalya Kültür Merkezinde (AKM) gerçekleştirilecek konferans, 4 Eylül Salı günü saat 16.00da başlayacak. Prof. Dr. Prosper, 14 milyar yıllık evrenin tarihine ve gelecek milyar yıllardaki kaderine ışık tutacak.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Higgs Parçacığı Antalyada ele alınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER