Hijyen eğitimi alan fırıncılara sertifika verildi

Hijyen eğitimi alan fırıncılara sertifika verildi


MERSİN (A.A) - Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası, Erdemli Esnaf Odası ile Tömük Esnaf Odasının fırıncı esnafına yönelik düzenlediği hijyen eğitimi sona erdi.
     Eğitim sonrası sınavda başarılı olan 150 esnaf ve çalışana, ETSO binasında düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
     Sertifika dağıtım programında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarı, son zamanlarda ekmeğin tartışılmaya başladığını belirterek, Türkiyede zengini fakiriyle herkesin ortak olarak en çok tükettiği gıda maddesi hepimizin bildiği gibi ekmektir. Özellikle ekmeğin üretim, tüketim nakliye ve satış aşamalarında hijyen ön plana çıkmaktadır. Halkın sağlığını ilgilendiren gıda konusu hepimizin üzerinde hassasiyetle durmamız gereken bir konudur. Bu nedenle de odalar el ele vererek esnafın eğitilmesini sağlıyoruz dedi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ doğrultusunda ağırlıklı olarak fırıncılar ve personellerine hijyen eğitiminin zorunlu hale geldiğini anımsatan Sarı, Bu yasanın fırıncılar üzerinde belirli yükümlülükleri var. Bu nedenle kursa katılarak hijyen eğitimi alarak sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimize hayırlı olmasını diliyorum diye konuştu.
     Erdemli Esnaf Odası Başkanı Halil Metik de yaptığı konuşmada, bu eğitimin diğer meslek kuruluşlarına da örnek olması dileğinde bulundu.
     Bundan sonra belgesiz hiç kimse bir yerde çalışamayacak diyen Metik, Bunun diğer sektörlerde de yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Sebze, meyve, kasap gibi bu sektörlerde de olmalı. Yapılacak bir üretim faaliyeti insan sağlığı ile bire bir önemli dedi.
     Konuşmaların ardından fırıncılara sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Hijyen eğitimi alan fırıncılara sertifika verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER