Hizana ilk defa genel cerrahi uzmanı

Hizana ilk defa genel cerrahi uzmanı atandı


BİTLİS (A.A) - Hizan Devlet Hastanesine ilk defa atanan genel cerrahi uzmanı göreve başladı.
     Hastane Başhekimi Tolga Kirtiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaneye ilk defa bir genel cerrahi uzmanının atandığını söyledi.
     Hastanede, kadın doğum uzmanıyla birlikte 2 uzman doktorun bulunduğunu ifade eden Kirtiş, Temmuz ayından beri düzenli olarak yürüttüğümüz Ameliyat Aktifleştirme Projesi kapsamında, hastanemize atanan Genel Cerrahi Uzmanı Ebru Asmaz göreve başladı. En kısa zamanda ameliyathanemizin faaliyete girmesiyle, çalışmalar başlayacak dedi.
     Asmaz ise, ilk görev yerinin Hizan Devlet Hastanesi olduğunu belirterek, cerrahi anlamda yeterli bir hastane olacaklarını söyledi.
     Asmaz, Hastanede daha önce cerrahi işlem yapılmıyordu. Bu nedenle hastalar çevre hastanelere sevk ediliyordu. Göreve başladığımdan beri basit cerrahi girişimleri yapıyorum. İlerleyen dönemlerde ameliyathanemizin aktif hale gelmesiyle, tüm cerrahi hizmetleri yapacağız. 1 veya 2 ay içinde endoskopi cihazı temin edilerek burada gastroskopi, kolonoskopi, rektoskopi ve sigmoidoskopi gibi işlemleri yapacağız. Böylece vatandaşları çevre hastanelere sevk edilme zulmünden kurtaracağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hizana ilk defa genel cerrahi uzmanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER