Hokey

Hokey -18 Yaş Altı Salon Hokeyi Türkiye Şampiyonası, Antalyada sona erdi


ANTALYA (A.A) - Türkiye Hokey Federasyonu tarafından Kemerde düzenlenen 18 Yaş Altı Salon Hokeyi Türkiye Şampiyonası, sona erdi.
     Kemer Spor Salonunda düzenlenen şampiyona 15 ilden 30 takımda 140ı bayan, 160ı erkek olmak üzere 300 sporcu katıldı. Şampiyonada bayanlarda 22 golle Akdora Gençlik Spor Kulübünden Fatma Songül Gültekin, erkeklerde ise yine 22 golle Antalya Polis Gücü Spor Kulübünden Eftal Demir gol kralı oldu.
     Türkiye Hokey Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya 30 takımın katılmasının sporun ve hokey branşının iyiye gittiğinin göstergesi olduğunu söyledi.
     Federasyon olarak hokeyin gelişmesi için çaba sarf ettiklerini dile getiren Kasım, "Olimpiyatlara yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu şampiyonadan sonra açık alan turnuvalarımız başlayacak. Turnuvalarda şampiyon olan takımlar Türkiyeyi kulüpler bazında Avrupada temsil edecek" dedi.
     Kasım, hokeyin çim ve salon hokeyi şeklinde iki türde oynandığını belirterek, "Bunlardan açık alan olimpik branştır. Salon hokeyinde Avrupa ve dünya şampiyonalarına gidiyoruz. Olimpiyatlara da katılmak istiyoruz. Takımlarımızı çoğaltarak hokeyi daha kaliteli hale getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
     Şampiyonada bayanlarda ve erkeklerde dereceye giren takımlar şöyle oluştu:
    
     Bayanlar
     1. Akdora Gençlik Spor Kulübü
     2. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Kulübü
     3. Muğla il karması
     4. Nizip Gençlik Spor Kulübü
    
     Erkekler
     1. Antalya Polis Spor Gücü Spor Kulübü
     2. Akdora Gençlik Spor Kulübü
     3. Gaziantep Polis Gücü Spor Kulübü
     4. Nizip Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER