HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sarıcı:

HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sarıcı: -Afrika pazarını keşfettik, ihracatımızı katladık


ANKARA (A.A) - Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Sarıcı, Afrika pazarını, Afrika ülkelerindeki fırsatları erken keşfedip Türk yatırımcıları bu ülkelere yönlendirdiklerini belirterek, Afrika pazarını keşfettik, ihracatımızı katladık değerlendirmesinde bulundu.
     HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sarıcı, yazılı açıklamasında, Avrupa ülkelerindeki kriz nedeniyle rotalarını çevirdikleri Afrikada önemli anlaşmalara imza attıklarını, hem Türk yatırımcılarına hem de Türk ekonomisine katkıda bulunduklarını ifade etti.
     Türkiyenin 2003te Afrika kıtasına 1,5 milyar dolara ulaşan ihracatının bu yılın ilk 6 ayında 29 milyar 278 milyon 924 bin dolara yükselerek tarihi bir rekor kırdığını kaydeden Sarıcı, Bir önceki yıla oranla elde edilen yüzde 44lük ihracat artışında ciddi payımız olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim ifadesini kullandı.
     Sarıcı, ekonomik potansiyelleriyle dikkati çeken Afrika ülkeleriyle işbirliği içinde olunması sayesinde Sudandan Tanzanyaya, Fastan Cezayire, Senegalden Kameruna kadar birçok Afrika ülkesinin pazarında Türk mallarını görmenin mümkün olduğunu belirtti.
     Türk yatırımcısının, Afrika kıtasında ciddi bir pazarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Sarıcı, şunları kaydetti:
     Afrika ülkelerinde her şeye ihtiyaç var. En büyük talep inşaat sektörüne. Yüzlerce Türk yatırımcı ve girişimci bugün alt ve üst yapı konusunda çok geride olan Afrika ülkelerini şantiyeye çevirmiş durumda. HÜRSİAD üyeleri de ağırlıklı olarak inşaat sektörü üzerine bu ülkelerle işbirliği halinde. Bunun yanı sıra sanayi ürünlerinin neredeyse tamamını ithal etmek durumunda olan Afrika kıtasında tarım, tekstil, mobilya, otomotiv yedek parçası, turizm, sağlık, inşaat malzemeleri, finans ve iletişim sektörü gibi çok çeşitli kalemlerde ihracat yapılıyor.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sarıcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER