İÇDAŞ,BM Rio+20 Sürdürülebilir Kalkınma Konferansında

İÇDAŞ,BM Rio+20 Sürdürülebilir Kalkınma Konferansında -Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Karataş: -İÇDAŞın su yönetimi ve eko sistemin izlenmesi için yürüttüğü projeleri tanıtan sunumu, BM üyesi delegelerce ilgiyle izlendi


ÇANAKKALE (A.A) - İÇDAŞ Biga Tesislerinde uygulanan sürdürülebilir kalkınma çalışmalarının, Kalkınma Bakanlığınca BM Rio+20 Sürdürülebilir Kalkınma Konferansında, dünya ülkelerine örnek olarak gösterildiği bildirildi.
     İÇDAŞ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Suat Karataş, yaptığı yazılı açıklamamada, konferansın Brezilyanın Rio de Janerio kentinde yapıldığını belirtti.
     Karataş, 20 yıl önce 1992de BM İklim Değişikliliği Çerçeve Sözleşmesinin bu kentte imzalandığını anımsatarak, 20 yıldan sonra ikinci kez düzenlenen konferansın, Rio+20 olarak adlandırıldığını hatırlattı.
     Konferansta, T.C Kalkınma Bakanlığı tarafından Türk Hükümeti adına ülkemizdeki en iyi sürdürülebilir büyüme örnekleri arasında İÇDAŞ Değirmencik Tesisi Sürdürülebilir Su Yönetimi Projesi, dünyanın diğer ülkelerine tanıtıldı diyen Karataş, BM Küresel İlkeler Sözleşmesince düzenlenen Kurumsal Sürdürülebilirlik Konferansının 6 başlık halinde yapıldığını kaydetti.
     Bunların, Tarım ve beslenme, Sürdürülebilir büyümenin ekonomik ve finansal yönleri, Enerji ve iklim, Sosyal sorumluluk ve büyüme, Yerel yönetimler ve kentler ile Su ve eko sistem olduğunu ifade eden Karataş, şunları kaydetti:
     Konferansa Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de katıldı. Türkiye temsilcileri arasında yer alan Çanakkaleli Çevre Mühendisi Barış Bora, İÇDAŞın, Ekosistemin ve Biyo-çeşitliliğin korunması konusundaki çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi. İÇDAŞın, su yönetimi ve ekosistemin izlenmesi için yürüttüğü projeleri tanıtan sunumu, BM üyesi delegelerince ilgiyle izlendi. Türkiyeden konferansa katılanlar arasında Ford Otosan, Coco Cola İçecek ve Anadolu Efes ile TÜSİAD da vardı.
    
     Muhabir : Biga / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber İÇDAŞ,BM Rio+20 Sürdürülebilir Kalkınma Konferansında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER