İçişleri Bakanı Güler Mardinde:

İçişleri Bakanı Güler Mardinde: AK Parti olarak biz birliğin beraberliğin simgesiyiz -Çözüm sürecinde herkes elini taşın altına koysun


MARDİN (A.A) - İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti olarak biz birliğin beraberliğin simgesiyiz dedi.
     Güler, AK Parti Midyat İlçe Başkanlığı hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiyenin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, geçmiş yıllardaki gibi birlik ve beraberliğin geleceğe taşınması gerektiğini kaydetti.
     Birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin Mardin olduğunu vurgulayan Güler, şunları söyledi:
     Türkiyenin önündeki bu prangalardan artık kurtulması lazım. Ortak geleceğe, ortak hedeflere hep birlikte bakmamız lazım. Farklılıklarımızı, çeşitliliklerimizi zenginlik sayarak hangi etnik kökenli olursa olsun hangi inançtan olursa olsun bu topraklarda yüzyıllarca hoşgörü ve uzlaşı içinde herkesin hakkına, hukukuna hoşgörü ile yaşadık. Midyat bunun en güzel örneğidir. Mardin bunun en güzel örneğidir. Dünyaya, Türkiyeye verilecek örnek Midyattır, Mardindir, birliktir, kardeşliktir ve bunu geleceğe doğru devamıdır.
    
     -Türkiyenin geleceğini hep birilikte inşa edelim-
    
     Çözüm sürecinde herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Güler, AK Parti olarak birliğin ve beraberliğin simgesi olduklarını söyledi.
     Bu birlikteliliğin ve beraberliğin Türkiyenin geleceğini çok değiştireceğini ifade eden Güler, şöyle devam etti:
     Birliğimizin beraberliğimizin bozulmamasını istiyoruz. Bizim birliğimize, huzurumuza göz dikenlerin bu işten vazgeçmelerini istiyoruz. Çözüm sürecinde herkes elini taşın altına koysun. Türkiye geleceğini hep birlikte inşa edelim. AK Parti olarak biz birliğin beraberliğin simgesiyiz. Bakın Türkiyede her 2 kişiden biri AK Partiye rey veriyor. Bu beraberliğimiz Türkiyenin geleceğini çok değiştirecektir.
     Diğer konuşmaların ardından ilçe başkanlığı binasının kurdelesini kesen İçişleri Bakanı Muammer Güler, açılışa katılanlara karanfil attı.
     Törende bir grup Midyat Belediyespor taraftarı Gülere takımın atkısını hediye etti. Açılıştan önce ise 3 koç kesildi.
     Öte yandan açılışta Münir Atmaca adlı vatandaş, Hoş geldin sayın bakanım. Açım, işsizim iş istiyorum pankartı açtı. Atmaca 4 çocuğunun olduğunu ve işsiz olduğunu belirterek, Bakan Gülerden yardım istedi. Bakan Güler ise konuyla ilgileneceğini belirtti.
     İlçede, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Armağan İlhanı makamlarında ziyaret eden Bakan Güler, daha sonra ilçe esnafını ziyaret etti.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber İçişleri Bakanı Güler Mardinde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER