İçmelerde denize girenlerin kaşındığı iddiası

İçmelerde denize girenlerin kaşındığı iddiası -Marmaris Kaymakamı Polat: -Turizm sezonunun en yoğun yaşandığı bu günlerde herhangi bir bilimsel temele veya veriye dayanmayan bu tür asılsız haberler hem ilçe ekonomisine hem d


MUĞLA (A.A) - Marmaris Kaymakamı Serdar Polat, İçmeler Plajında denize girenlerin kaşıntı şikayetinde bulunduğu yönündeki haberlerle ilgili olarak, Turizm sezonunun en yoğun yaşandığı bu günlerde herhangi bir bilimsel temele veya veriye dayanmayan bu tür asılsız haberler hem ilçe ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyük zararlar veriyor dedi.
     Kaymakam Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgenin en güzel tatil beldelerinden birisi olan İçmeler hakkında bazı ulusal basın ve yayın organlarında Bu plajda denize giren kaşınıyor, Bu denize giren kaşınıyor, Marmaris İçmelerde kaşıntı incelemesi ve İçmelerde deniz kirlenmesin başlıklı bazı haberlerin yer aldığını söyledi.
     Bu haberlerin doğru bilgiler içermediğini ifade eden Polat, Turizm sezonunun en yoğun yaşandığı bu günlerde herhangi bir bilimsel temele veya veriye dayanmayan bu tür asılsız haberler hem ilçe ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyük zararlar veriyor. İçmeler beldemiz plajlarının uluslararası kriterlere uygunluğu ve temizliği dolayısıyla 8 adet mavi bayrak ödülüne layık görülmüştür. Bu ödüllerin muhafazası ve hatta daha da artırılması için İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezince periyodik deniz suyu analiz ve kontrolleri titizlikle yapılmaktadır diye konuştu.
     Polat, halkı ve duyarlı basın mensuplarını bu tip asılsız haberlere karşı uyanık olmaya, İçmelere, dolayısıyla ülke turizmine sahip çıkmaya davet ettiğini kaydetti.
     Marmaris Çevreciler Derneği Başkanı Ahmet Kutengin de bazı ulusal basında yer alan haberin doğru olmadığını söyledi.
     Derneklerinin ve üniversite görevlilerinin suda denizanası görüldüğü ihbarı üzerine inceleme yapmak için bölgeye gittiklerini anlatan Kutengin, sahilde çalışan bir garsonun ifadesi üzerine bu yönde haber yapıldığını iddia etti.
     Kutengin, İçmeler sahil ve plajlarında kaşıntıya sebep olacak bir durum yoktur. Gerek son yapılan İçmeler kıyı taraması, gerekse üniversite tarafından yapılmış olan bir yıllık körfez çalışmalarının sonuç raporlarında böyle bir durum ortaya konulmamıştır diye konuştu.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İçmelerde denize girenlerin kaşındığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER