Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eraslan: Küçükbaş ve büyükbaş hayvan olmak üzere 339 bin 850 hayvanı çeşitli hastalıklardan korumak için aşı ve sağlık taraması yaptık


IĞDIR (A.A) - Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Eraslan, Küçükbaş ve büyükbaş hayvan olmak üzere, 339 bin 850 hayvanı çeşitli hastalıklardan korumak için aşı ve sağlık taraması yaptık dedi.
     Eraslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde veteriner hekimler tarafından köylerde hayvanlara şap, brucella, kuduz ve veba hastalığına karşı aşı yapıldığını söyledi. Özellikle ilkbahar mevsiminde hayvanlarda sağlık kontrolünün yapılması gerektiğini anlatan Eraslan, şunları kaydetti:
     Küçükbaş ve büyükbaş hayvan olmak üzere 339 bin 850 hayvanı çeşitli hastalıklardan korumak için aşı ve sağlık taraması yaptık. Biz müdürlük olarak her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Özellikle brucella hastalığı aşısının yapılması gerekiyor. Bu hastalık hayvanlardan insana geçen bir hastalık bunun için çok dikkat etmek gerekiyor. Bu konuda vatandaşlarımız bizlere yardımcı olsunlar. Veteriner arkadaşlarımız aralıksız sağlık taraması yapmaya devam ediyorlar.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER