Iğdır Ziraat Odası Başkanı Turgay Akçay:

Iğdır Ziraat Odası Başkanı Turgay Akçay: Pazar sorununu aşabilsek domatesin çok güzel kazancı var. Özelikle kendi bölgemizde bulunan ülkelere ihracat yapmak zorundayız


IĞDIR (A.A) - Iğdır Ziraat Odası Başkanı Turgay Akçay, Pazar sorununu aşabilsek domatesin çok güzel kazancı var. Özelikle kendi bölgemizde bulunan ülkelere ihracat yapmak zorundayız dedi.
     Akçay, Iğdırdaki domates tarlalarında çalışmaya çevre il ve ilçelerden de mevsimlik işçi geldiğini belirterek, İlimizde yaklaşık bin 500-2 bin çiftçimiz domates ekimi yapmaktadır. Bu sadece bin 500 aile değil, bunun yanında yaklaşık 30 bin işçi ilimizde ekilen domatesten geçimini sağlamaktadır. Bu tarlalarda çalışanlara baktığımızda sadece bölgemizden değil çevre il ve ülkelerden gelerek çalışanlarda çok fazladır dedi.
     Domates üretiminde verim ve kalitenin yüksek olmasına rağmen pazar sorunu yaşadıklarını ifade eden Akçay, Pazar sorununu aşabilsek domatesin çok güzel kazancı var. Özelikle kendi bölgemizde bulunan ülkelere ihracat yapmak zorundayız. Çünkü hem nakliyesi rahat olur hem de oradaki ihtiyacı karşılayabiliriz. Özelikle İran, Nahçivan, Gürcistan ve hatta Ermenistan gibi ülkelere mal sevk edebilsek umuyorum daha geniş yelpazeli bir pazar alanı oluşturabiliriz diye konuştu.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Iğdır Ziraat Odası Başkanı Turgay Akçay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER