İHL öğrencileri kardeşlikte yarışacak

İHL öğrencileri kardeşlikte yarışacak -TİMAV Genel Başkanı Öksüz: Son dönemde sıkça rastlanan etnik kökenli milliyetçilik tartışmalarına alternatif olarak, İHL öğrencileri arasında kardeşlik konulu hikaye yarışması yapacağız.


KONYA (A.A) - Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, son dönemde yaşanan etnik kökenli milliyetçilik tartışmalarına alternatif olarak, İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencileri arasında kardeşlik konulu hikaye yarışması yapacaklarını söyledi.
     Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Senin en iyi kardeşlik hikayen adıyla düzenleyecekleri hikaye yarışmasının Türkiyedeki tüm İHL öğrencilerine yönelik olduğunu belirtti.
     Bu yıl ikincisi düzenlenecek yarışmaya yoğun katılım beklediklerini vurgulayan Öksüz, yarışmanın temasını özenle seçtiklerini dile getirdi.
     TİMAV olarak toplumsal bütünlüğe katkı sağlamak için faaliyet yaptıklarını ifade eden Öksüz, Etnik kökenli tartışmaların gölgesinde kalan değerlerin başında kardeşlik ruhu geliyor. Yarışmada, birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmek için kardeşlik konusunu seçtik diye konuştu.
     Öksüz, insanlığın ihtiyaç duyduğu kardeşlik ruhunun daha geniş anlamda hayat bulması için bu faaliyeti başlattıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Son dönemde sıkça rastlanan etnik kökenli milliyetçilik tartışmalarına alternatif olarak, İHL öğrencileri arasında kardeşlik konulu hikaye yarışması yapacağız. İslam coğrafyasında ve özellikle ülkemizde en çok ihtiyaç duyduğumuz değer; kardeşliktir. Türkiyenin tüm bölgelerinden yoğun katılım bekliyoruz. Özellikle ülke gündemine sokulan nifak tohumlarının geçersiz olduğunu ispatlaması adına doğudan, batıdan, tüm bölgelerimizden kardeşlik hikayelerini heyecanla bekliyoruz. İHLde alınan eğitim; Türküyle, Kürdüyle, Acemiyle, Arabıyla tüm farklılıklarımızı bir arada tutarak, bunu zenginliğe dönüştürüyor. Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilerimizi kaynaşmak ve kardeşlik duygularını pekiştirmek amacıyla bir araya getireceğiz. Ülkemizde etnik, inanç ve kültür temelli ayrıştırmaların, ötekileştirmelerin yaşandığı bir dönemde ortak değerlerin zenginleştirilmesi gerekiyor. Bizim en büyük ortak değerimiz İslamdır.
     Yarışmaya başvuruların 29 Marta kadar süreceğini aktaran Öksüz, detaylı bilginin vakfın www.timav.org.tr internet adresinden edinilebileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber İHL öğrencileri kardeşlikte yarışacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER