İki eleman çalıştırana bir eleman İŞKURDAN

İki eleman çalıştırana bir eleman İŞKURDAN


ADANA (A.A) - Çalışma ve İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan, artık iki eleman çalıştırana bir elemanın İŞKURdan olduğunu bildirdi.
     Meydan, Adana HSOSB Başkanı Bekir Sütcü, Genel Sekreter Mustafa Keskin ve bölgedeki sanayi kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Türkiyenin işsizlikle mücadelede önemli mesafeler aldığını vurguladı.
     Öncelikle işsizlerin meslek sahibi yapıldığını, istihdam garantili kurslarla işyerinde bu kapsamda işçi çalıştıranların sigorta primlerinin ve maaşlarının İŞKUR tarafından ödendiğini ifade eden Meydan, bunun da işverenlere önemli bir katkı olduğuna dikkati çekti.
     Meydan, işveren temsilcilerine seslenerek, şunları kaydetti:
     İŞKUR, bir hizmet kurumudur, sizler için vardır. Sizler yoksanız biz de yokuz. Bizim amacımız sizlersiniz. Siz işverenlerle sıcak ilişkimiz olmazsa sizin talepleriniz bizim kuruma intikal etmezse o zaman biz hiç bir şey yapamayız. İş için gelenlere de yardımcı olamayız. Dolayısıyla işverenlerin memnuniyeti bizim için çok önemli. İŞKUR çok değişti. Hizmet noktasında gerçekten büyük gelişme var. Artık iki eleman çalıştırana bir eleman bizden. Böyle bir sloganımız var. Bu imkanı size sunmak için bir iki şartımız var. İşe alacağınız üçüncü kişi daha önce sizin çalışanınız olmayacak. İki-üç aya kadar tüm masraflarını İŞKUR üstleniyor. Hangi koşulda olursa olsun. Hangi pozisyonda eleman alırsanız alın İŞKUR-dan alın. Eğitim boyunca İŞKUR maaşını verir, sigortasını yaptırır eğitim boyunca sizden başka bir şey de istemez.
     İŞKUR Müdürü Meydana, verdiği destek nedeniyle teşekkür eden Adana OSB Başkanı Bekir Sütcü ise, bu tür bilgilendirme toplantıları düzenlemedeki amaçlarının, sanayicinin işini kolaylaştırmak olduğunu söyledi.
     Toplantıda daha sonra, İŞKUR uzmanları, çeşitli mevzuatlar konusunda bilgilendirme yaparak, katılımcıların sorularını yanıtladılar.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber İki eleman çalıştırana bir eleman İŞKURDAN Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER