İl Genel Meclisindeki bütçe görüşmeleri

İl Genel Meclisindeki bütçe görüşmeleri -Simav ve Şaphane Kaymakamları, devam eden İl Genel Meclisi 2013 yılı bütçe görüşmeleri toplantısında sunum yaptı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya merkez ve ilçelerinin 2013 yılı bütçelerinin görüşüldüğü İl Genel Meclisi toplantısında, Simav ve Şaphane Kaymakamları birer sunum yaptı.
     İlk sunumu yapan Şaphane Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş, Köydes kapsamında bir alt yol ve bir içme suyu projesi çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.
     Çatalbaş, köylere yardım çerçevesinde Ayvacık, Değirmendere, Gaipler, Karamustafalar, İnceğiz, Kızılkoltuk ve Uğurlugüme köylerine 7 bin 500 metrekare kilitli beton parke taşı dağıtıldığını belirterek, Değirmendere köyüne, köy konağı ile aşevi yapımı, Ayvacık ve Karamustafalar köylerindeki köy konağına pvc kapı pencere takılması, Uğurlugüme köyündeki kanalizasyon şebekesinin tamiri ve Ayvacık köyüne 350 metre kanalizasyon boru alımı gibi işler gerçekleştirilmiştir diye konuştu.
     Simav Kaymakamı Yüksel Ünal da, Simavın Kütahyanın en büyük ikinci ilçesi olduğunu ve eğitimde olmayan okulları bulunmadığını söyledi.
     Simavdaki derslik sayısının depremden önce 94 iken, depremden sonra 243 olduğunu belirten Ünal, şöyle devam etti:
     Her sene yükselen bir başarımız var, bu konuda il birincisi olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. 24 derslikli 200 kız ve 200 erkek kapasiteli İmam Hatip Lisesinin temeli atılmıştır. Şu an içinde bulunduğumuz yeni hükümet konağımız tamamlanmış durumda. Köylere hizmet götürme anlamında ise bu sene Köydes ödenekleri ile programda bulunan 7 köyümüz için 18 kilometre yola 2. kat asfalt mıcır ve 2 adet köyümüz için de 4,9 kilometre yola 1.kat asfalt mıcır birlik tarafından satın alındı. Asfalt yapım işi İl Özel İdaresi tarafından yapılmıştır. Asfalt işi zamanında bitirilerek halkın hizmetine sunulmuştur. 3 adet köyümüzün içme suyu, isale hattı, terfi binası, elektro motopomp gibi işleri program dâhilinde yapılmıştır.
     Sunum sonrası İl Genel Meclisi Başkanı Seyitömer Durmuş kaymakamlara teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İl Genel Meclisindeki bütçe görüşmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER