İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kırbaş: -Kentte faaliyet gösteren zirai ilaç ve alet bayileri kontrol ediliyor


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, kentte faaliyet gösteren zirai ilaç ve alet bayilerinin kontrol edildiğini bildirdi.
     Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda gerek ihraç sebze ve meyvelerde gerekse iç tüketimde kullanılan meyve ve sebzelerde zirai ilaç kalıntılarının arttığını kaydetti.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından zirai mücadelede kullanılan her türlü ilaçlar ve bitki gelişlimini düzenleyiciler 2009 yılı itibariyle reçeteli satışı mecburi hale getiriliğini ifade eden Kırbaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Bu amaçla Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde ki 47 ziraat mühendisinin eğitimi verilerek, reçete yazma belgesi verilmiştir. Bunlar kent merkezi ve ilçelerde çalışmakta olup, çiftçi vatandaşların kullandığı zirai mücadele ilaçlarını da reçeteli kullanmakla birlikte optimum ve zamanında kullanım konusunda da bilgilendirme yapmaktadırlar. Böylece kalıntı limitinin en aza indirilmesi planlanmaktadır.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER