İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 4. Olağan Toplantısı -Gaziantep Vali Yardımcısı Taşdöğen: -TYÇP kapsamında bu yıl 3 bin 900 kişi istihdam edilecek


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında bu yıl 3 bin 900 kişinin istihdam edileceğini bildirdi.
     İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 4.Olağan Toplantısı Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
     Taşdöğen, toplantıdaki konuşmasında, son aylarda istihdamda önemli faaliyetler yapıldığını belirtti.
     Gaziantepte aralık ayında iş arayanlarla, işverenleri bir araya getirecek İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı düzenleyeceklerini anlatan Taşdöğen, bu fuarla birlikte istihdamda önemli artış olacağını ifade etti.
     Taşdöğen, fuara şehir dışından ve kentten işverenler, iş arayanlar ve öğrencilerin katılacağını kaydetti.
     Eğitim camiasında önemli katkılarını gördükleri TYÇP kapsamında okullara 315 civarında yerleştirme yapıldığını anımsatan Taşdöğen, Yarın da bin 300 civarında ilave yapılacak, bununla birlikte okullarımızda bin 650 civarında kişiyi istihdam etmiş olacağız. Program kapsamında 3 bin 900 personel istihdamı hedefliyoruz dedi.
     Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Siraç Ekin de yılın ilk 9 ayında özel sektöre 7 bin 379 kişiyi yerleştirdiklerini söyledi.
     Bu sayının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 arttığını kaydeden Ekin, yıl sonuna kadar 10 bin kişiyi işe yerleştirmeyi planladıklarını dile getirdi.
     Yeni eğitim-öğretim yılı için TÇYP kapsamında okulların temizliği ve hijyeni için İş-Kur ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzaladıklarını anımsatan Ekin, Bu kişilerin asgari ücretlerini ve sigortalarını İş-Kur karşılayacaktır. Ekim ayı içerisinde Milli Eğitime bağlı okullarla, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlara TÇYP kapsamında personel verilecek, bu çalışmayla TÇYPden faydalanan kişi sayısı yaklaşık 4 bin olacaktır diye konuştu.
     Kurumlarına kayıtlı 13 bin 322 kişiye danışmanlık yapıldığını söyleyen Ekin, geçen yıla göre danışmanlık yapılan kişi sayısının yüzde 344 arttığını vurguladı. Bu yılın ilk 9 ayında 2 bin 171 iş yerinin ziyaret edildiğini, iş yeri ziyaretlerinde İş-Kurun istihdam ve teşvik politikalarının anlatıldığını bildiren Ekin, yıl sonuna kadar 3 bin iş yerini ziyaret etmeyi planladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER