İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle İŞKUR protokol

İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle İŞKUR protokol imzaladı


HATAY (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Bulanık, mesleki bilgi rehberlik ve danışmanlık hizmetleri işbirliği protokolü imzalandı.
     Bulanık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan protokolde yaptığı konuşmada, protokolle amacın, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokul ve liselerde öğrencilere meslek seçiminde rehberlik etmek olduğunu söyledi.
     Birçok öğrencinin meslek seçerken nelere dikkat edilmesi konusunda bilgi eksikliği yaşadığını ifade eden Bulanık, bu kapsamda görev iş ve meslek danışmanları tarafından okullarda bilgilendirme yapılacağını belirtti.
     Hataydaki toplam 300 okulda, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminde çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Bulanık, hedeflerinin ikinci dönemde 11 bin öğrenciye bilgilendirme hizmeti sunmak olduğunu kaydetti.
     İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ise, öğrencilerin yararına olacak bu tür çalışmalarda, işbirliği içinde olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.
     İmzalanan bu protokolle örgün eğitim sistemi içerisinde yer alan öğrencilerin meslek seçerken daha bilinçli olacaklarını belirten Şimşek, Günümüzde birçok meslek dalları var ve bunların neler olduğuna dair öğrencilerimizin bilgisi eksik. Bu protokolle artık uzman ekipler sistematik olarak okullara giderek güncel mesleklerle ilgili, öğrencileri bilgilendirecek dedi.
    
     Muhabir: Lale Köklü
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle İŞKUR protokol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER